Βαθμολογία

Αμπελωνιακός: Oι γερές βάσεις μπαίνουν από τα θεμέλια

Ο Αμπελωνιακός είχε την τιμητική του στην σημερινή εκπομπή του Best Fm 93.9 «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου. Συγκεκριμένα, στο στούντιο της εκπομπής, βρέθηκαν ως καλεσμένοι άτομα από την διοίκηση, ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομών, αλλά και ο προπονητής της πρώτης ομάδας, κύριος Δημήτρης Καπετανόπουλος, όπου είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις υποδομές της ομάδας, αλλά και για την πρώτη ομάδα. Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν.

Στα στούντιο του σταθμού βρέθηκε ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Αμπελωνιακού, κύριος Βαγγέλης Κουσιέρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί σχετικά με πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, όσον αφορά τα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Βαγγέλης Κουσιέρας

Αρχικά καλησπέρα σας και ευχαριστούμε που δεχτήκατε την πρόσκλησή μας.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον σταθμό και την εκπομπή σας που μας δίνει το βήμα για να πούμε κάποια πράματα για την ομάδα».

Πόσα άτομα απαρτίζουν την βάση της ομάδας;

«Αυτήν την στιγμή στην ομάδα μας, κάναμε μια κίνηση να στηρίξουμε τόσο το ανδρικό τμήμα, αλλά και τις ακαδημίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους κυρίους Μπαρμπαγιάννη και Μαυρίδη, που βοηθάν αρκετά. Τα παιδιά που ασχολούνται με τις ακαδημίες, είναι γύρω στα 80 άτομα. Εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να έχουμε αυτά τα παιδιά στο γήπεδο. Είναι μεγάλη η χαρά μας να βλέπουμε στο γήπεδο να έρχονται παιδιά στο γήπεδο και να αθλούνται. Υπάρχει τμήμα pro-junior, junior, προπαιδικό, παιδικό και εφηβικό».

Υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να γίνεται η προπόνηση;

«Χώροι υπάρχουν, αλλά θέλουν την προσοχή μας για να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Θέλουμε μάλιστα, να κάνουμε κι άλλους χώρους κυρίως για τις μικρότερες ηλικίες. Οι προπονήσεις γίνονται μερικές στο βασικό γήπεδο, στο βοηθητικό και σε κάποιες άλλες εγκαταστάσεις απέναντι στα σχολεία».

Γενικά, από την μέχρι τώρα λειτουργία των ακαδημιών, είστε ευχαριστημένοι;

«Μέχρι τώρα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Η μεγαλύτερη χαρά μας είναι να βλέπουμε μικρά παιδιά να αθλούνται. Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον του Αμπελωνιακού, επομένως για αυτά τρέχουμε κι εμείς».

Πως θα σχολιάζατε μέχρι τώρα τα αποτελέσματα της ομάδας;

«Μέχρι τώρα, είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί δουλέψαμε πολύ από την αρχή της σεζόν, με τα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο. Από την μέχρι τώρα πορεία μας είμαστε ικανοποιημένοι και θέλουμε να πάμε και καλύτερα».

Πόσο εύκολο είναι να συνεχίσετε να τρέχετε συνεχώς την ομάδα;

«Σίγουρα, αφήνουμε πολλές φορές τις δουλειές μας, τις επιχειρήσεις μας και πολλές φορές και την οικογένεια μας. Αλλά όταν πάω στο γήπεδο και βλέπω τους πιτσιρικάδες υπάρχει μια ηθική ικανοποίηση».

Στα τμήματα υποδομής, τι προβλήματα υπάρχουν;

«Πιστεύω ότι το βασικό σε τέτοιες ηλικίες, είναι οι εγκαταστάσεις και οι χώροι που γίνονται οι αγώνες. Να υπάρχουν δηλαδή οι καλύτερες συνθήκες για να μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε, αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Ποια είναι η συνεργασία που έχετε με τα άλλα σωματεία, αλλά και την ΑΕΛ;

«Σίγουρα, η ΑΕΛ είναι η πρώτη ομάδα των Λαρισαίων. Από εκεί και πέρα, όλες οι ομάδες είναι γνωστές και πολλές φορές κλείνουμε και φιλικά. Από εκεί και πέρα, στόχος είναι κάποια παιδιά να αναδειχτούν και να παίξουν και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Υπάρχει και ταλέντο και διάθεση. Πολλά παιδιά έχουν στην ομάδα του Αμπελωνιακού, 7 και 8 χρόνια. Διάθεση και ταλέντο υπάρχει, αλλά και το πρόγραμμα τους είναι αρκετά επιβαρυμένο. Πάντως, η διάθεση υπάρχει».  

Έχετε να προσθέσετε κάτι περισσότερο;

«Θα ήθελα να κάνω μια παράκληση στους γονείς των παιδιών να έρχονται στο γήπεδο και να παρακολουθούν τις προσπάθειες των παιδιών. Πιστεύω ότι εκεί υστερούμε λίγο, στην προσέλευση των γονιών στο γήπεδο. Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε και τα παιδιά».

Στα στούντιο, μάλιστα βρέθηκαν και ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομών του Αμπελωνιακού. Συγκεκριμένα, την ευκαιρία να μιλήσουν είχαν οι Πάρης Αρσένης, Χρήστος Ανατολίτης και Σπύρος Σπυρόπουλος.

Πάρης Αρσένης

Πάρη καλησπέρα, μπορείς να μας πεις δυο πράματα για εσένα;

«Είμαι 14 χρονών και πηγαίνω στην ομάδα του Αμπελωνιακού εδώ και 7 χρόνια. Έχω προπονητή, τον κύριο Μιχάλη Μαλαμά και τον κύριο Καπετανόπουλο. Η ομάδα μας στηρίζει και η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας. Κυρίως παίζω αμυντικό χαφ, αλλά δεν έχω πρόβλημα να παίξω και σε άλλη θέση».

Από τα παιχνίδια που παρακολουθείς, ποιον παίκτη έχεις ξεχωρίσει στην θέση που παίζεις;

«Μου αρέσει πολύ ο Γιάγια Τουρέ, ο Τσάβι Αλόνσο και ο Ινιέστα. Από το ελληνικό πρωτάθλημα μου αρέσουν οι Λαγός, Μασάδο και Ιμπαγάσα».

Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας;

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος, τα πάμε πολύ καλά και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό. Τώρα παίζουμε το Σάββατο, απέναντι στην Λάρισα 2012».

Ποια είναι τα όνειρα σου;

«Θα ήθελα να παίξω σε κάποια επαγγελματική ομάδα όταν μεγαλώσω».

Χρήστος Ανατολίτης

Χρήστο, καλησπέρα, εσύ τι θέση παίζεις;

«Εγώ παίζω στόπερ και είμαι 15 χρονών. Παίζω στον Αμπελωνιακό εδώ και 6 χρόνια, καθώς κατάγομαι από εκεί. Προπονητής μας είναι ο κύριος Καπετανόπουλος και ανήκω στο εφηβικό τμήμα. Μου άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο και θα ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής και να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα».

Έχεις καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες σου;

«Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Με τα παιδιά γνωριζόμαστε χρόνια και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Στο πρωτάθλημα αυτήν την στιγμή η ομάδα τα πάει πολύ καλά και είμαστε ευχαριστημένοι».

Σε ποιον ποδοσφαιριστή θα ήθελες να μοιάσεις;

«Μου αρέσει πολύ ο Πικέ και θα ήθελα να του μοιάσω».

Σπύρος Σπυρόπουλος

Σπύρο καλησπέρα, μπορείς να μας πεις δυο πράματα για εσένα;

«Αγωνίζομαι στο εφηβικό τμήμα. Είμαι 15 χρονών και έχω προπονητή τον κύριο Καπετανόπουλο. Παίζω δεξί μπακ και έχω καταγωγή από τον Αμπελώνα».

Ποια είναι η συνεργασία σου με τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα;

«Σε κάθε προπόνηση πάω με όρεξη και μπορώ να προλαβαίνω ταυτόχρονα και τις προπονήσεις, αλλά και τις σχολικές υποχρεώσεις».

Ποιος παίκτης σου αρέσει πολύ;

«Μου αρέσει ο Χολέμπας».

Το παρόν στο στούντιο, έδωσε και ο προπονητής του Αμπελωνιακού, κύριος Δημήτρης Καπετανόπουλος, που είχε την ευκαιρία να μιλήσει τόσο για το ανδρικό τμήμα, όσο και για τα τμήματα υποδομών, με τα οποία ασχολείται παράλληλα.

Δημήτρης Καπετανόπουλος

Αρχικά καλησπέρα σας. Μπορείτε να μας κάνετε ένα σχόλιο σχετικά με τις υποδομές του Αμπελωνιακού;

«Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από την διοίκηση της ομάδας, καθώς αυτοί οι άνθρωποι τρέχουν όλη μέρα, για να υπάρχει σωστή οργάνωση και καλές συνθήκες δουλειάς. Από εκεί και πέρα, η προσέλευση των παιδιών είναι αρκετά μεγάλη, αλλά δεν υπάρχει τόσο μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση γονέων. Εμείς θα θέλαμε να έρχονται οι γονείς στο γήπεδο και να στηρίζουν τα παιδιά. Παλιότερα, εμείς παίζαμε και μαθαίναμε το ποδόσφαιρο στις αλάνες. Σήμερα, το πρόγραμμα των παιδιών είναι πολύ δύσκολο. Δόξα τω Θεώ, υπάρχει ανταπόκριση όμως και όλα παν καλά».

Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια και για την ανδρική ομάδα του Αμπελωνιακού;

«Αυτήν η ομάδα έχει ικανότητες και είναι κρίμα που βρίσκεται τόσο χαμηλά στην βαθμολογία. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι το άγχος παίζει μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό και ελπίζω να το αποβάλουμε. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν τα παρατάμε και θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια, αρκετά καθοριστικά για το μέλλον της ομάδας».

Τι σας έκανε να πείτε το ναι στην πρόταση του Αμπελωνιακού;

«Από τις πρώτες κουβέντες που είχα με την διοίκηση, οι άνθρωποι της ομάδας, με κέρδισαν και έτσι δεν το σκέφτηκα καθόλου και δέχτηκα».

Πως σχολιάζετε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

«Σίγουρα υπάρχουν κάποια θέματα από πλευράς οργάνωσης. Το θέμα των διαιτητών είναι ένα πρόβλημα, καθώς τα έξοδα για να πληρωθούν οι διαιτητές είναι αρκετά, αν σκεφτεί κανείς, πως στην ουσία πρόκειται για ερασιτεχνικά σωματεία».

Αυτήν την στιγμή υπάρχει φαβορί στον 3ο Όμιλο για την άνοδο;

«Έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής η Λαμία και η Κύμη και πιστεύω ότι δύσκολα θα αλλάξει αυτό».

Πως σχολιάζετε το επίπεδο των ομάδων του Νομού;

«Σίγουρα, η Τσαριτσάνη αν και έχει λίγους ποδοσφαιριστές, έχει μια ομοιογένεια. Στον δικό μας Όμιλο και η Τερψιθέα και εμείς και η Αγιά, είμαστε στο ίδιο πάνω κάτω επίπεδο και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές. Ο Αμπελωνιακός και η Τερψιθέα, πιστεύω ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται και πιο πάνω».

Που πιστεύετε ότι θα είναι το όριο για την παραμονή;

«Θέλω να πιστεύω ότι θα κρατηθεί χαμηλά, δηλαδή στους 34 με 35 βαθμούς, άρα είναι εφικτή η παραμονή. Βέβαια, εμείς πρέπει να κάνουμε 7 με 8 νίκες στα επόμενα παιχνίδια».