Βαθμολογία

Η Γιάννουλη διατηρεί τη διαφορά των 4 βαθμών από τη Χάλκη

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ  - ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (3-2)

Η πρωτοπόρος της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας Δήμητρα Γιάννουλης διατήρησε την διαφορά των 4 βαθμών (54 έναντι 50) από τον δεύτερο της κατηγορίας Ηρακλή Χάλκης, μετά και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που έκλιναν υπέρ των 2 διεκδικητών (μέχρι στιγμής) του φετινού τίτλου.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Στο φιλόξενο γήπεδο της Γιάννουλης και υπό τα βλέμματα 150 περίπου φιλάθλων, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την αναμέτρηση, η γηπεδούχος Δήμητρα και ο  φιλοξενούμενος Αετός Μακρυχωρίου έπαιξαν καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο, προσφέροντας πλούσιο γενικά θέαμα καθώς σημειώθηκαν στο παιχνίδι 5 συνολικά τέρματα και από τις 2 πλευρές.

Το αποτέλεσμα έληξε με σκορ 3-2 υπέρ των γηπεδούχων με γκολ που πέτυχαν οι Φατούρας, Πότσης και Πατσιωτός από την πλευρά των νικητών και οι Μπαρούτας (αυτογκόλ) και Νικούλης για λογαριασμό των φιλοξενουμένων.

Οι παίχτες των Γ. Μπουρνάκα – Β. Μπακογιάννη παρουσιάστηκαν στο γήπεδό τους με σαφώς ανεβασμένη τόσο την ψυχολογία όσο και την αγωνιστικότητα, μετά από τα τελευταία ατυχή γι αυτούς αποτελέσματα στις 2 προηγούμενες συναντήσεις του πρωταθλήματος, με ΠΑΟΛ Αβέρωφ και ΠΟΕ (ήττα και ισοπαλία αντίστοιχα), χωρίς ωστόσο να πιάσουν πολύ καλή απόδοση όπως στα περισσότερα μέχρι τώρα παιχνίδια, χάρις στην οποία έχουν το προβάδισμα έναντι των άλλων ομάδων στο κυνήγι του τίτλου.

Σε αυτή την αλλαγή προφανώς συνετέλεσε η πρόσφατη πρόκριση της ομάδας της Γιάννουλης στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΛ (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά).

Η ομάδα του Γ. Καμακά έδειξε πολύ καλά στοιχεία τέτοια που ισχυροποιούν την θέληση και αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών της όχι απλά να παραμείνουν στην κατηγορία, αλλά να πλασαριστούν σε ψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας αυτή τη δυνατότητα.

Οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης:

: Καλό σουτ του Φατούρα έξω από την περιοχή του Μακρυχωρίου, επαναφέροντας με τα χέρια τη μπάλα ο τερματοφύλακας Πουτσιακάς.

20΄: ο Σουφχάρας επιχείρησε μακρινό σουτ, αποκρούστηκε αρχικά η μπάλα από πόδια αμυντικών της φιλοξενούμενης ομάδας, επιχειρώντας στη συνέχεια ανάποδο ψαλίδι ο Πατσιωτός μέσα στην περιοχή του Πουτσιακά και απομακρύνοντας τη μπάλα ο τερματοφύλακας του Μακρυχωρίου.

26΄: Μακρινό σουτ με καλές προϋποθέσεις του Χριστιανίδη, μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Παναγιωτόπουλος.

32΄: Ο Πατσιωτός έχασε πολύ καλή ευκαιρία από κοντά να σκοράρει, μη αξιοποιώντας σέντρα από δεξιά του Φατούρα.

41΄: Με κοντινό πλασέ ο Φατούρας ανοίγει το σκορ (1-0) για την ομάδα της Γιάννουλης.

44΄: Από κόρνερ που εκτέλεσε ο Κοταρέλας, ο Πατσιωτός αρχικά επιχείρησε σουτ προς την αντίπαλη εστία, στέλνοντας ο επερχόμενος Πότσης με δεύτερη προσπάθεια και με κοντινό πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα του Πουτσιακά, γράφοντας το 2-0.

45΄: Μακρινό σουτ του Θέμελη πέρασε πάνω από την εστία της Γιάννουλης.

58΄: Ο Χριαστιανίδης εκτέλεσε απευθείας κόρνερ και η μπάλα έγλειψε το πάνω μέρος της εστίας του Παναγιωτόπουλου, μετά από ασθενή απόκρουση με τα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, καταλήγοντας σε νέο κόρνερ.

76΄: Από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τίκα, σημειώθηκε αυτογκόλ από τον αμυντικό παίχτη της Δήμητρας Ν. Μπαρούτα, προσπαθώντας ο δεύτερος να απομακρύνει τη μπάλα κοντά στη γραμμή του τέρματος.

77΄: Ο Πατσιωτός σημειώνει με ωραίο σουτ και ύστερα από ατομική ενέργεια, το 3-1.

88΄: Από εκτέλεση φάουλ του Νικούλη, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλου.

90΄: Ο Νικούλης ανατρέπεται μέσα στην περιοχή της Γιάννουλης από τον Μανάκα, καταλογίζοντας ο διαιτητής την παράβαση ως πέναλτι. Εκτελεί ο Νικούλης μειώνοντας σε 3-2.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ. Τζήλος, Παπαδημητρίου και Αναστασίου Γ.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Φατούρας, Μπαρούτας, Πότσης, Σουφχάρας, Θώμος, Τζιόλας (46΄ Γεωργούλας), Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας (80΄ Παναγιωτίδης), Σπανός (87΄ Δαούλας).

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Γ. Καμακάς): Πουτσιακάς, Νασιάκος, Καδήρ, Κανάκης, Χρόνης (73΄ Χιτμέτ), Τίκος, Θέμελης, Χριστιανίδης (86΄ Φουσίκας), Γκαραλιάκος, Νικούλης, Τέας (56΄ Άσι).