Βαθμολογία

Γήπεδα στα πρότυπα της UEFA!

Τα υφιστάμενα ποδοσφαιρικά γήπεδα Α’ και Β’ Εθνικής, της Ελλάδας θα μπορούν σύντομα να εκσυγχρονιστούν νόμιμα και να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και εξυπηρέτηση των θεατών. Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Μισέλ Πλατινί ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτης, ο οποίος έχει ετοιμάσει το σχέδιο νόμου για το εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Σημειώνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται σε λίγες ημέρες στη Βουλή από τον κ. Καλαφάτη και αναμένεται να έχει ψηφιστεί πριν από την αναχώρησή του για τον προεκλογικό του αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, επιχειρείται να επιλυθούν εκκρεμότητες άνω των 30 ετών που αφορούν υφιστάμενα γήπεδα ποδοσφαίρου εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων, τα οποία χρησιμοποιούνται και για τη διενέργεια αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της A' και B' Eθνικής Kατηγορίας, για τα οποία απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους ελληνικούς και τους διεθνείς κανονισμούς της UEFA.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να δοθεί η δυνατότητα εργασιών που βελτιώνουν της ασφάλεια των θεατών και τη στατική επάρκεια των γηπέδων. Παράλληλα στοχεύει να δώσει ορισμένες περιορισμένες, αλλά πολύ χρήσιμες για τους αθλητικούς συλλόγους, δυνατότητες ανάπτυξης (φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα, περιορισμένες εμπορικές χρήσεις).