Βαθμολογία

Φόρεσε τη φανέλα της Λαμποράλ ο Όντομ

Ο Λαμάρ Όντομ παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Λαμποράλ Κούτσε και τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ότι σκοπός του είναι να κάνει μία νέα αρχή στην μέχρι τώρα πλούσια καριέρα του.

«Νιώθω πολύ καλά σωματικά, αλλά περισσότερο επέλεξα να έρθω για να ξαναβρώ τον ενθουσιασμό μου για το μπάσκετ. Είμαι εδώ για ένα νέο ξεκίνημα. Η Βιτόρια είναι ιδανικό μέρος για μένα προκειμένου να σκεφτώ, να ηρεμήσω και να παίξω μπάσκετ. «Πιστεύω πως μπορώ να γίνω ηγέτης της ομάδας, μπορώ να είμαι μια φωνή στα αποδυτήρια. Θέλω να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου την ομάδα και έχω την επιθυμία να γίνω πρωταθλητής», είπε ο Όντομ και αποκάλυψε την εμπλοκή του Πάου Γκασόλ στη μετακίνησή του στην ισπανική ομάδα:

«Μίλησα με τον Πάου που έχει πολύ καλή σχέση με τον κόουτς Σκαριόλο. Μου είπε τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και την πόλη, ότι μπορεί να θέλω ακόμη και να μείνω για πάντα εκεί. Μετά τη συνομιλία μας δεν είχα καμία αμφιβολία για την επιλογή που θα έκανα».

Επίσης κατέστησε σαφές πως δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι που συμφώνησε. «Τα χρήματα δεν έχουν σημασία σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Δεν με έφεραν αυτά στη Βιτόρια, αλλά η επιθυμία μου να νιώσω ξανά την αγάπη για το μπάσκετ».

Ο Όντομ αναφέρθηκε στα προβλήματά του με τα ναρκωτικά: «Είμαι καλός άνθρωπος. Με δίδαξαν να σέβομαι τους ανθρώπους. Σήμερα ακούμε ό,τι και να λέγεται για κάποιους. Μπορεί κάποιοι που δεν με γνωρίζουν να θεωρούν πως είμαι κακός άνθρωπος, αλλά δεν είμαι».