Βαθμολογία

Συλλήψεις για διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν στη Λάρισα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 56 ετών, καθώς και τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσαν με αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου οι δύο υπήκοοι Αλβανίας κατελήφθησαν να μεταφέρουν, με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 20, 22 και 24 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 45χρονος αλλοδαπός είχε παραλάβει τους τρεις ομοεθνείς του σήμερα το πρωί με το αυτοκίνητό του από τα Ιωάννινα, προκειμένου να τους μεταφέρει στη Λάρισα. Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους, ο 45χρονος θα παραλάμβανε από τον καθένα το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, καθώς και το αντίτιμο των καυσίμων. Στη συνέχεια, ο 56χρονος συνεργός του, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο στην πόλη της Λάρισας, θα τους οδηγούσε σε ΚΤΕΛ της πόλης, απ' όπου θα μετέβαιναν με λεωφορείο στην Αθήνα.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από την ελληνοαλβανική μεθόριο του νομού Ιωαννίνων.

Συνολικά κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου, το χρηματικό ποσό των 600 λεκ Αλβανίας και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων Λάρισας.

Πηγή: thessalianews.gr