Βαθμολογία

Το Facebook αγόρασε το WhatsApp

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εξαγόρασε την instant messaging εφαρμογή WhatsApp, έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει δώσε μέχρι σήμερα το Facebook, ενώ από αυτά τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να καταβληθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα 12 δισεκατομμύρια θα δοθούν μερισματικά σε μετοχές του Facebook.

Επίσης αναμένεται να καταβάλει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές στους ιδρυτές και τους υπαλλήλους του WhatsApp σε μια περίοδο τεσσάρων ετών μετά το κλείσιμο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, το WhatsApp θα συνδέσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους και όπως είναι λογικό οι υπηρεσίες που αυτού του επιπέδου έχουν και την ανάλογη τιμή.

Επίσης συμπλήρωσε οτι το WhatsApp είναι νούμερο ένα στο είδος του, με περισσότερους από 450 εκατ. χρήστες με  το 70% να είναι ενεργοί σε καθημερινή βάση, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει οτι η εφαρμογή αναπτύσσεται πολύ γρήγορα αφού πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ανοίγουν έναν λογαριασμό κάθε μέρα.