Βαθμολογία

Το 3χρονο κορίτσι με IQ μεγαλύτερο του 160!

Στην Mensa, τον  διεθνή οργανισμό για τους ανθρώπους με υψηλό δείκτη ευφυΐας (IQ) έγινε δεκτό ένα κοριτσάκι τριών ετών από την Αριζόνα των ΗΠΑ καθώς ο δείκτης ευφυίας της ξεπερνά το 160. Η Αλέξις Μάρτιν, από το προάστιο Κουίν Κρικ του Φοίνιξ, αποτελεί αυτή τη στιγμή το νεότερο μέλος του τοπικού τμήματος του Mensa.

Η Αλέξις έχει αναπτύξει την ικανότητα ανάγνωσης ενός παιδιού της 5ης δημοτικού, έχει μάθει ισπανικά μόνη της, χρησιμοποιώντας το iPad των γονιών της και κατάφερε να εισαχθεί στη Mensa επιτυγχάνοντας μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ του ανώτερου 2% του γενικού πληθυσμού στο τυποποιημένο τεστ ευφυίας, ανέφερε ο πατέρας της.

Ο Ίαν Μάρτιν, ο πατέρας της, δήλωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό δίκτυο ABC15 ότι η οικογένεια άρχισε να παρατηρεί ότι κάτι το διαφορετικό συνέβαινε με την κόρη τους όταν εκείνη ήταν σε ηλικία μόλις 1 έτους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η Άλεξις μπορούσε να διηγηθεί αυτολεξεί έπειτα από 24 ώρες, το παραμύθι που της διάβαζαν το προηγούμενο βράδυ. «Κάθε φορά που μαθαίνει μία λέξη, και το κάνει οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε περίσταση, δεν την χρησιμοποιεί ποτέ με λάθος περιεχόμενο», εξήγησε ο ίδιος.

Η Αλέξις είναι πλέον ένα από τα 3.300 μέλη της Mensa ηλικίας κάτω των 18 ετών στις ΗΠΑ, ενώ άλλοι 56.000 ενήλικες στις ΗΠΑ ανήκουν σε αυτή την οργάνωση, όπως διευκρίνισε  εκπρόσωπος του οργανισμού.

">http://