Βαθμολογία

Ζαχαρής: «Εις το επανιδείν…»

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΕΛ, νιώθω καταρχήν την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν αναθέτοντάς μου μια θέση τιμής και ευθύνης στο επιτελείο της ομάδας, τους κκ Αντώνη Τσαγκάλη, Κώστα Πηλαδάκη, Μαρίνο Ουζουνίδη, Χρήστο Μουρίκη, όπως επίσης και τους 14 προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τους υπολοίπους συνεργάτες και τους φιλάθλους οι οποίοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και αναγνώρισαν την προσπάθειά μου αυτά τα 4,5 χρόνια.

Είναι προφανές ότι η αιτία της διακοπής της συνεργασίας μου με τη Διοικούσα Επιτροπή δεν έχει να κάνει με το ιατρικό μου έργο, αλλά με τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται κάποιοι τη λειτουργία μιας σοβαρής επαγγελματικής ομάδας και τις αρχές που διέπουν ένα σύλλογο με την ιστορία της ΑΕΛ.

Ο λόγος που αποφάσισα να παραμένω μέλος του ιατρικού επιτελείου τους τελευταίους μήνες, παρά τη συνεχή απαξίωση και την απουσία των αναγκαίων μέσων και κατάλληλων  συνθηκών στον τομέα της ευθύνης μου, δεν ήταν μόνο το συναίσθημα, αλλά και η προσπάθεια να διαφυλάξω μια στοιχειώδη λειτουργία που ως επιστήμονας και άνθρωπος της ΑΕΛ εκτιμώ ότι θα έπρεπε να διατηρήσει η ομάδα.  Δεν ξέρω αν το κατάφερα, αλλά νιώθω ότι τουλάχιστον δεν μεταλλάχθηκα.

Η ομάδα δεν είναι αφηρημένη έννοια. Αποτελείται από ιστορία, γεγονότα και πρόσωπα, που έχουν κοινά ιδανικά και ιδέες, τις οποίες υπηρετεί ο καθένας από το πόστο του. Αυτή είναι η ΑΕΛ, η ΑΕΛ της αξιοπρέπειας, του σεβασμού και της διαφορετικότητας και δεν μπορεί να αλλάξει. Τα πρόσωπα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό το δεδομένο και όχι να προσαρμοστεί η ΑΕΛ στα πρόσωπα που την απαρτίζουν.

Ξεκαθαρίζοντας ότι οι υπηρεσίες μου εξακολουθούν να παραμένουν στη διάθεση των αθλητών όλων των τμημάτων του Σωματείου, θα ήθελα να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά η ομάδα να πετύχει τον μεγάλο της στόχο και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να παρθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση για το μέλλον της ΑΕΛ.

Εις το επανιδείν

Γεώργιος Ζαχαρής

Φυσικοθεραπευτής

Ως υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΛ – που ειρήσθω εν παρόδω ενημερώθηκα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αποπομπή του συνεργάτη μου αναμένοντας ακόμη, 24 ώρες αργότερα, επικοινωνία από τους υπευθύνους (;) της Διοικούσας Επιτροπής – παρότι βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να μην μπορώ να παραιτηθώ από καμία από τις δύο ιδιότητές μου (αυτή του γιατρού και του μέλους της οικογένειας της ΑΕΛ) προσυπογράφω την παραπάνω δήλωση, σεβόμενος τις βασικές αρχές που διέπουν το ιατρικό επάγγελμα και την ιατρική δεοντολογία. Δηλώνω, επίσης, ότι παραμένω κοντά στην ΑΕΛ ως φίλος της ομάδας και ως γιατρός, αλλά όχι με όρους και πρόσωπα που θα μου επιβληθούν από τρίτους.

Τσαγκάλης Αντώνιος

Χειρουργός Ορθοπεδικός