Βαθμολογία

«Ο Ντρογκμπά είναι ίνδαλμα σε όλη την Αφρική»

Στην προσωπικότητα του Ντιντιέ Ντρογκμπά ποντάρει ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Σαμπρί Λαμουσί, για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι "ελέφαντες", που θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα στις 24 Ιουνίου στην Φορταλέσα, προσδοκούν πρόκριση στην επόμενη φάση και καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο στράικερ της Γαλατασαράι.

Ακόμα και στα 35 του, ο Ντρογκμπά παραμένει σε υψηλό επίπεδο, ενώ είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το αφρικανικό ποδόσφαιρο.

«Είναι ίνδαλμα, όχι μόνο στο Αμπιτζάν και στη χώρα, αλλά σε ολόκληρη την Αφρική. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, εξαιρετικός και πανέξυπνος άνθρωπος. Σωστός επαγγελματίας, που προσαρμόζεται στις ανάγκες του συνόλου» είπε ο Λαμουσί και πρόσθεσε: «Σίγουρα αυτό το Μουντιάλ θα είναι το τελευταίο του, άρα θα θέλει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού είχε αφήσει αρκετές φορές τον Ντρογκμπά εκτός ομάδας τους τελευταίους δώδεκα μήνες, όταν έκρινε ότι δεν βρισκόταν στο επιθυμητό επίπεδο.

«Ομάδα που δεν αλλάζει, δεν εξελίσσεται. Δεν ήταν εύκολο να προκριθούμε στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τα καταφέραμα και τώρα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στον επόμενο στόχο μας. Προετοιμαζόμαστε ώστε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν θα πάμε στη Βραζιλία».