Βαθμολογία

Δοξάστηκε στα πέναλτι το Βλαχογιάννι

Στην διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, ανάμεσα σε Ατρόμητο Αγίων Αναργύρων και Δόξα Βλαχογιαννίου, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό, κερδίζοντας το παιχνίδι στα πέναλτι με σκορ 3-4, μιας και σε ολόκληρη την κανονική διάρκεια, αλλά και στην παράταση δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα και το σκορ ήταν 0-0.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες έπαιξαν αναγνωριστικά, με το παιχνίδι να γίνεται κυρίως στον χώρο του κέντρου και το θέαμα να μην είναι ιδιαίτερα καλό. Ενδεικτικό είναι, πως η πρώτη φάση του παιχνιδιού, σημειώθηκε στο 27ο λεπτό, όταν ο Λιόλιος δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο όμως πέρασε άουτ.

Στο 41ο λεπτό, οι Άγιοι Ανάργυροι, είχαν ευκαιρία να πετύχουν γκολ, όταν ο Τάσιος έβγαλε τετ α τετ τον Φούντα, αλλά αυτός καθυστέρησε να κάνει κοντρόλ, στην συνέχεια μπερδεύτηκε και έτσι οι αντίπαλοι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα μακριά.

Το δεύτερο μέρος, ήταν αρκετά καλύτερο από το πρώτο. Στο 48ο λεπτό ο Κοτάκος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλό σημείο, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χαλκιά. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αθανασούλης δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των Αγίων Αναργύρων, Παυλόπουλος, έπεσε και μάζεψε την μπάλα.

Στο 59’ οι Άγιοι Ανάργυροι είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχουν τέρμα, όταν ο Αμαρλαριώτης έκανε ένα πλασέ μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση και ανάγκασε τον Χαλκιά να πέσει και να αποκρούσει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 65ο λεπτό το Βλαχογιάννι, είχε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα, ο Τασιούλης έκανε ένα σουτ, η μπάλα χτύπησε στα σώματα των αμυντικών και απομακρύνθηκε, στην συνέχεια ο Αθανασούλης δοκίμασε κι αυτός ένα σουτ, με την κατάληξη να είναι ίδια και τελευταίος ο Βρασίδας Κοντοθανάσης προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Από εκεί και πέρα, θα λέγαμε ότι η Δόξα Βλαχογιαννίου, ανέβασε αρκετά την απόδοση της και άρχισε να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες. Στο 67’ ο Τασιούλης βρέθηκε στην περιοχή έκανε κάποιες ντρίπλες, στην συνέχεια σούταρε, αλλά ο Παυλόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 70’ ο Βλιώρας, βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Τασιούλη μέσα στην περιοχή, αυτός όμως έχασε τον βηματισμό του και το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Στο 74’ ο Αλεξίου, έδωσε την μπάλα στον Λιόλιο, αυτός δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο όμως πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κοντοθανάσης χτύπησε ένα κόρνερ ο Ιωαννίδης πετάχτηκε και έκανε μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 80ο λεπτό ο Λιόλιος έκανε ένα σουτ, από πλάγια δεξιά θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τασιούλης, βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, έκανε κάποιες ντρίπλες, στην συνέχεια δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο όμως πέρασε άουτ. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου ξεχώρισε μία και μοναδική φάση, όταν στο 105’ ο Λιόλιος, βρήκε με σέντρα τον Ξεφτέρη και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Έτσι τελείωσε και η παράταση με σκορ 0-0 και οι δύο ομάδες, κλήθηκαν να περάσουν στην διαδικασία των πέναλτι. Επίσης, να σημειωθεί ότι οι τεχνικοί των δύο ομάδων, αποβλήθηκαν από τον διαιτητή της συνάντησης, κύριο Μπουμαρσόπουλο. Ο κύριος Φακίτσας, αποβλήθηκε στο 75ο λεπτό, για εξύβριση, ενώ από την άλλη, ο κύριος Σκύφτας αποβλήθηκε στο 100ο λεπτό όταν λογομάχησε με τον διοικητικό του Βλαχογιαννίου, κύριο Στεργιούλα, ο οποίος επίσης πέρασε εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Τα πέναλτι

Για τους Αγίους Αναργύρους σκόραραν οι Σαλγκάμης, Καστανούλιας και Κοτάκος. Από την άλλη, ο Φούντας και ο Βενέτης, έστειλαν την μπάλα άουτ.

Όσον αφορά την ομάδα του Βλαχογιαννίου, γκολ πέτυχαν οι Βλιώρας, Ιωαννίδης, Φαρμάκας και Κοντοθανάσης, ενώ το πέναλτι του Λιόλιου, απέκρουσε ο Παυλόπουλος.

Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων(Θοδωρής Σκύφτας): Παυλόπουλος, Χατζηλιάδης(120’ Καστανούλιας λ.τ.), Ιλιάζι, Κοτάκος, Πλιάγκας, Βενέτης, Παναγιώτου(81’ Νεράντζης), Σαλγκάμης, Τάσιος, Αμαρλαριώτης, Φούντας.

Δόξα Βλαχογιαννίου(Νίκος Φακίτσας): Χαλκιάς, Αλεξίου, Βάλλας, Βλιώρας, Ιωαννίδης, Μήσιος Ν., Λιόλιος, Κοντοθανάσης, Αθανασούλης, Τασιούλης(109’ Φαρμάκας), Γκουρομπίνος(103’ Ξεφτέρης, 120’ Μήσιος Δ. λ.τ.).