Βαθμολογία

Η πρόκριση για την Δήμητρα Γιάννουλης, ήρθε από την άσπρη βούλα

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ - ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (1-0)

Ο 1ος ημιτελικός του θεσμού για το κύπελλο ΕΠΣΛ ανάμεσα στην πρωτοπόρο της Α΄ κατηγορίας Δήμητρα Γιάννουλης και τον επίσης πρωτοπόρο της Α1΄ Δαμασιακό, κρίθηκε από ένα εύστοχο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο 42΄, το οποίο ήταν και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, όπου οι 2 αντίπαλοι προσπάθησαν αρκετά, αγωνίσθηκαν τίμια και δυνατά, προσφέροντας όμορφο και ενδιαφέρον θέαμα στους 500 περίπου θεατές που την παρακολούθησαν.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Το παιχνίδι, όπως άλλωστε αναμένονταν, παρουσίασε έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον καθώς πάντα ένας ημιτελικός κυπέλλου βρίσκεται στον πυρήνα της θεληματικής σφαίρας  των συμμετεχουσών ομάδων, τις οποίες η διάκριση για πρόκριση σε έναν τελικό κυπέλλου σαφώς και μαγνητίζει, επηρεάζοντας θετικά (συνήθως) την συνέχεια της πορείας του συλλόγου.

Τόσο η γηπεδούχος ομάδα της Γιάννουλης όσο και ο φιλοξενούμενος Δαμασιακός έδειξαν πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία, αποδεικνύοντας ότι δίκαια οι 2 σύλλογοι οδηγούν ως τώρα την κούρσα του πρωταθλήματος στις αντίστοιχες κατηγορίες που αγωνίζονται, με τα εύσημα να ανήκουν από τη μια στους νικητές για το αποτέλεσμα πολύ όμως περισσότερο στο συγκρότημα του Δαμασιακού, το οποίο κατάφερε και στάθηκε όρθιο παίζοντας ίσο προς ίσο τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο αντίπαλό του.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο όσον αφορά την απόδοση των ομάδων, παίζοντας αμφότεροι ανοιχτά και με επιθετικούς προσανατολισμούς, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του το θετικό αποτέλεσμα.

Η επανάληψη έκλινε προς την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι κράτησαν τη μπάλα περισσότερο, διαχειριζόμενοι με τους έμπειρους παίχτες που διαθέτουν το θετικό γι αυτούς αποτέλεσμα και προκρινόμενοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ένα τελικό κυπέλλου, τον έτερο φιναλίστ του οποίου θα μάθουμε αύριο από την αναμέτρηση των Αγίων Αναργύρων και της Δόξας Βλαχογιαννίου, που αγωνίζονται στον άλλο ημιτελικό του θεσμού.

Περιγραφή των κυριότερων φάσεων του αγώνα και του μοναδικού τέρματος

: Δυνατό σουτ του Μουσιάρη Δ. έξω από την περιοχή των γηπεδούχων προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναγιωτόπουλου.

10΄: Σουτ του Φατούρα έξω από την περιοχή του Δαμασιακού καταλήγει άουτ.

16΄: Ο Πατσιωτός πιάνει ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή του Μαστοροδήμου, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

19΄: Σουτ του Μπαρούτα από πλάγια θέση αποκρούει με τα πόδια ο Μαστοροδήμος σε κόρνερ.

34΄: Ο Μπαϊκάμης επιχειρεί σουτ με καλές προϋποθέσεις, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Παναγιωτόπουλου.

42΄: Σημειώθηκε ανατροπή μέσα στην περιοχή του Δαμασιακού πάνω στον Κοταρέλα από τον Μπαϊκάμη, καταλογίζοντας ο διαιτητής την παράβαση ως πέναλτι και δείχνοντας την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό παίχτη των φιλοξενουμένων. Εκτέλεσε εύστοχα ο Κοταρέλας σημειώνοντας το 1-0.

47΄: Από δυνατό συρτό σουτ του Φατούρα, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών του Δαμασιακού, καταλήγοντας κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Φατούρας, διώχνοντας με τα πόδια ο τερματοφύλακας Μαστοροδήμος σε νέο κόρνερ.

74΄: Ο Λόλας Β. επιχείρησε καλό σουτ έξω από την περιοχή της Γιάννουλης, καταλήγοντας η μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλου.

89΄: Μακρινό σουτ του Μπουκουβάλα κατέληξε άουτ.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Αναστασίου Ηλ., Καρακώστας και Νίκζας, οι οποίοι προσπάθησαν αρκετά, καταφέρνοντας να κρατήσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα το παιχνίδι από πλευράς διαιτησίας. Στη φάση του πέναλτι υπέρ της Γιάννουλης, αμφισβητήθηκε από την φιλοξενούμενη ομάδα η απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών στην ανατροπή του Κοταρέλα από τον Μπαϊκάμη. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι ποδοσφαιριστές Φατούρας, Μπαρούτας, Θώμος, Τζιόλας και Παναγιωτόπουλος από την ομάδα της Δήμητρας ενώ από το Δαμασιακό οι Καλέσης και Μπακαϊμης.

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν μετά τη φάση του πέναλτι τόσο μεταξύ των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα από τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας, που διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του διαιτητή.

Το παιχνίδι στη Γιάννουλη παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ κ. Γρηγορίου, Ιωαννίδης, Λεωνιδάκης, Δημεράς, Σκάρλος, Γκούμας, Μπουχλαριώτης και Νίτσας. Επίσης ο αντιδήμαρχος Λάρισας Αθ. Μαμάκος με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης Γ. Πακάκη, ακόμη οι προπονητές κ Κατσάρας, Μπεριτζάς, Παραφέστας, Φακίτσας, Κουρούτσαλης, Μαστροδήμος, Γραβάνης, Μάνος, Τασιούλας και Τσεκούρας, αρκετοί παράγοντες και ποδοσφαιριστές σωματείων του νομού καθώς και ο χορηγός της Δήμητρας Γιάννουλης κ Νίκος Μπαράς.

  

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Φατούρας, Μπαρούτας, Σουφχάρας, Κοντοδήμος, Θώμος, Πότσης, Μανάκας, Πατσιωτός (86΄ Γεωργούλας), Κοταρέλας (81΄ Τζιόλας), Σπανός (90΄ Παναγιωτίδης).

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Χρ. Λόλας): Μαστοροδήμος, Καλέσης, Μπακαϊμης, Καρακάνος, Πρατσίλας, Τσάλτας, Μουσιάρης Δ., Λούτσος (76΄ Μανακάρης), Λόλας Β., Μπουκουβάλας, Μπουνές.