Βαθμολογία

Eπίδομα ενοικίου στους σεισμοπαθείς

Την πλήρη επαναλειτουργία του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, την έναρξη από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση ενοικίου-συγκατοίκησης σε δύο γραφεία της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμόπληκτων στο νησί, καθώς και τη λειτουργία περίπου του 70% των σχολείων ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο σύσκεψης του συντονιστικού οργάνου στην Κεφαλονιά.

«Είμαστε σε μια διαδικασία πλήρους εξέλιξης και εφαρμογής όλων των μέτρων, τα οποία οδηγούν στην αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας στην Κεφαλονιά. Ο δρόμος είναι ασφαλώς επώδυνος, από την άλλη πλευρά όμως γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να υπερβούμε τις δυσκολίες, τη γραφειοκρατία, να γίνουμε ένα αποτελεσματικό κράτος αλληλέγγυο προς τους συμπολίτες μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σχετικά με την αποκατάσταση του λιμένος Ληξουρίου και του οδικού δικτύου ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάθεσης των μελετών για το λιμάνι του Ληξουρίου. Ήδη ξεκίνησαν προκαταρκτικές εργασίες και για το οδικό δίκτυο, για το οποίο προχωρούν οι μελέτες. Στη συνεχεία, θα ξεκινήσει μια εργολαβία, προκειμένου να έχουμε στην Κεφαλονιά το οδικό δίκτυο που της αξίζει, ώστε να μπορεί να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο στον τομέα του τουρισμού».

Παράλληλα από σήμερα, Δευτέρα, άρχισε και η καταβολή του επιδόματος ενοικίου «και έτσι σιγά σιγά θα μεταφερθούν σε στέγη όλες οι οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους προς το παρόν» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την έναρξη καταβολής της αποζημίωσης οικοσκευής στα μη κατοικήσιμα σπίτια από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου με ταυτόχρονη επέκταση των ελέγχων και στα κατοικήσιμα σπίτια, αφού και σε αυτά υπάρχει ανάλογη ζημιά των οικοσκευών. Παράλληλα ανακοίνωσε την οικονομική στήριξη, με εφάπαξ επίδομα, των 355 μακροχρόνια ανέργων, που κατοικούν στο νησί.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ