Βαθμολογία

19 νεκροί λόγω του χιονιά στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Παρασκευή στην Ιαπωνία λόγω της πρωτοφανούς χιονόπτωσης που έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Λόγω του χιονιά και των πολύ ισχυρών ανέμων που σάρωσαν μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τόκιο, τραυματίστηκαν 1.650 άνθρωποι.

Μεγάλα τμήματα των εθνικών οδών παρέμεναν κλειστά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ενώ προβλήματα παρατηρούνται στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, αλλά και στις πτήσεις κυρίως στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας. Πάνω από 900 οχήματα εγκαταλείφθηκαν την Κυριακή σε αρκετές κομβικές οδικές αρτηρίες στην κεντρική και βόρεια Ιαπωνία.

Παρόμοιος αριθμός ανθρώπων παρέμεινε επί τουλάχιστον 24 ώρες ακινητοποιημένος σε τρένα στην κεντρική Ιαπωνία, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NHK.

Το χιόνι που έπεσε την Παρασκευή και το Σάββατο κάλυψε πεζοδρόμια και δρόμους του Τόκιο, φτάνοντας τα 27 εκατοστά, μια κατάσταση που δεν είχε παρατηρηθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα τα τελευταία 45 χρόνια.

Το κύμα κακοκαιρίας κατευθύνεται πλέον βόρεια και αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη. Σύμφωνα πάντως με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, ένα νέο κύμα ψύχους θα πλήξει την περιοχή του Τόκιο την Τετάρτη και την Πέμπτη.