Βαθμολογία

Νέος νόμος για το Εθνικό Δίκτυο Υγείας

Το Δευτέρα αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και να τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, τόνισε ότι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα κλείσουν μεταβατικά για 30 ημέρες και προειδοποίησε ότι όσοι αρνηθούν να τα παραδώσουν θα είναι «υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία».

«Εκ του νόμου κανένα [πολυιατρείο] δεν κλείνουμε τελικά. Όλα θα ξανανοίξουν σε 30 ημέρες. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η φασαρία και αλληλοσπαραγμός;» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Αναφερόμενος δε σε πληροφορίες ότι κάποιοι γιατροί αρνούνται να παραδώσουν τα πολυιατρεία, είπε:

«Δεν πρόκειται να γίνει καμία ένταση και εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα για να φέρουμε ένταση. Όσοι αποφασίσουν να μην παραδώσουν κάποιο κτίριο, π.χ. διαβάζω στον Αγιο Δημήτριο, εάν το κάνουν αυτό, οι υπάλληλοι που το κάνουν να ξέρουν ότι θα είναι υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία για την περιουσία του ελληνικού δημοσίου την οποία παρακρατούν».

Και διευκρινίζοντας, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε: «Αν, όταν με το καλό ξανανοίξουν τα πολυιατρεία, διαπιστωθεί ότι το πολυιατρείο αυτό έχει υποστεί 1 ευρώ βλάβη, αυτή θα τους καταλογιστεί μέσω της εφορίας».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις μειώσεις τιμών στα φάρμακα, λέγοντας ότι τελικά αυτές τελικά ξεπερνούν ακόμα και τις προβλέψεις του υπουργείου Υγείας (θα είναι σε 8.900 σκευάσματα), και θα είναι αισθητές στους καταναλωτές από τις 10 Μαρτίου, οπότε θα περάσουν στη λιανική, δηλαδή στα φαρμακεία.

Τέλος, κάλεσε όσους βουλευτές είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές «να ρισκάρουν τη βουλευτική τους στην εκλογική μάχη». Η παραίτηση των υποψηφίων από τη βουλευτική έδρα, δίνει μία «εικόνα πολιτικής εικόνας και πολιτικής συνέπειας», όπως είπε.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ