Βαθμολογία

Η έκπληξη της χρονιάς σημειώθηκε στην Ελασσόνα!

ΠΟΕ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (1-1)

Η 24η αγωνιστική στην πρώτη κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον ουραγό της βαθμολογίας ΠΟΕ και την πρωτοπόρο Δήμητρα Γιάννουλης (8 βαθμοί με 51 αντίστοιχα).

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Σαφώς και δεν φανέρωσε την τεράστια  διαφορά δυναμικότητας των 2 σωματείων, δείχνοντας κατά τη σημερινή αναμέτρηση η νεανική ομάδα της Ελασσόνας αρκετά θετικά στοιχεία τέτοια, που αυξάνουν κατά πολύ το δείκτη ψυχολογίας τόσο μεταξύ των ποδοσφαιριστών της όσο και των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο σύλλογο, παρέχοντας σε όλους αυτούς ένα σημαντικό κομμάτι από το «αναγκαίο κουράγιο» που πρέπει  να έχουν από δω και μπρος, με στόχο να ξαναχτίσουν σε στέρεες και γερές βάσεις τον ΠΟΕ του μέλλοντος.

Από την άλλη μεριά, οι πρωτοπόροι και επίδοξοι πρωταθλητές δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια να έχουν μεγάλη αστάθεια και νευρικότητα σε όλες τις γραμμές, δεχόμενοι εύκολα τέρμα και μην καταφέρνοντας να σκοράρουν ώστε να φθάσουν στην ποθητή γι αυτούς νίκη, η οποία αποτελεί εργαλείο στην επίτευξη του στόχου τους που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή στις κινήσεις καθώς και την κατοχή μπάλας κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν ωστόσο φλύαροι και αναποτελεσματικοί στην τελική τους προσπάθεια, μη μπορώντας  να σημειώσουν δεύτερο τέρμα παρότι προηγήθηκαν (1-0) από το 18΄.

Το πάθος που έδειξαν οι νεαροί παίχτες του ΠΟΕ σε συνδυασμό με το αθλητικό φιλότιμο και την θέληση να αντισταθούν τίμια και ίσα απέναντι στο φαβορί, ήταν κάποια από τα στοιχεία που έδωσαν την ισοπαλία (1-1) στην ομάδα της Ελασσόνας κατά τις καθυστερήσεις του αγώνα (90+1΄).

Περιγραφή των σημαντικότερων φάσεων και γκολ

Στο 4΄ ο Πατσιωτός δεν κατάφερε από κοντά με πλασέ να σημειώσει τέρμα. Ο ίδιος παίχτης άνοιξε το σκορ στο 18΄ με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Κοταρέλα. Στο 28΄ ο Βαρνάς Ν. για λογαριασμό του ΠΟΕ, κερδίζοντας τη μπάλα από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου, κινήθηκε απειλητικά προς την εστία του Παναγιωτόπουλου και σούταρε από καλή θέση, μπλοκάροντας τη μπάλα ο τερματοφύλακας της Γιάννουλης. Στο 33΄ έγινε ωραίος συνδυασμός από τους Καραμάνο και Βαρνά Σπ., σουτάροντας ο δεύτερος από μακριά και αποκρούοντας με τα χέρια ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

Με μακρινή κάθετη μπαλιά στο 42΄ ο Κοταρέλας βρήκε τον Πατσιωτό σε καλή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, σουτάροντας ο φορ της Γιάννουλης και αφού η μπάλα κόντραρε πρώτα σε αμυντικό του ΠΟΕ, στη συνέχεια την μπλόκαρε ο Γκουτζουρέλας. Στο 48΄ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε σουτ του Πατσιωτού με τα χέρια σε κόρνερ.

Στο 60΄ο Σισμανίδης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή της Γιάννουλης αναγκάζοντας τον Παναγιωτόπουλο να πέσει στην αριστερή του γωνία και με τα χέρια να αποκρούσει σε κόρνερ. Σουτ του Μαλαβιέζου στο 63΄ έξω από την περιοχή του ΠΟΕ, μπλόκαρε σταθερά ο Γκουτζουρέλας. Νέα σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα της Ελασσόνας στο 67΄, ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα σε συρτό φάουλ που εκτέλεσε ο Φατούρας από μακρινή απόσταση. Στο 85΄ ο Σπανός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκουτζουρέλα. Από πλάγια σέντρα του Φατούρα, ο Μαλαβιέζος δεν κατάφερε στο 90΄ από κοντινή θέση να σκοράρει καθώς με το πλασέ που επιχείρησε, κόντραρε η μπάλα στα πόδια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στο 90+1΄ ο Σισμανίδης εκτέλεσε μακρινό συρτό φάουλ, δημιουργήθηκε κάποια αναστάτωση κοντά στην εστία του Παναγιωτόπουλου, μεταξύ αμυνομένων και επιτιθεμένων παιχτών και με το σώμα του ο Νίκου έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της φιλοξενούμενης ομάδας, πραγματοποιώντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς την ισοφάριση (1-1), που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Βλιώρας,  Αρχοντής και Αθανασούλας, οι οποίοι προσπάθησαν αρκετά και κατάφεραν να είναι όσο πιο αντικειμενικοί γίνονταν, σε ένα παιχνίδι που σαφώς βοήθησε η αθλητική γενικά συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών.  

ΠΟΕ (Νίκος Οικονόμου): Γκουτζουρέλας, Γκανάτσιος, Ζυγογιώργος, Μπούσιας, Pergioni, Lika (86΄ Γεωργούλας), Βαρνάς Ν., Κουτσογιάννης, Καραμάνος (77΄ Νίκου), Σισμανίδης, Βαρνάς Σπ. (47΄ Αθανασέλος).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Μπουζίκας, Μπαρούτας, Κοντοδήμος, Σουφχάρας, Γεωργούλας, Παναγιωτίδης (61΄ Φατούρας), Μανάκας, Πατσιωτός (78΄ Τέγος), Κοταρέλας (46΄ Μαλαβιέζος), Σπανός.