Βαθμολογία

Μουρίνιο: «Ειδικός στην αποτυχία ο Βενγκέρ»

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Ζοσέ Μουρίνιο προς τον Αρσέν Βενγκέρ μετά που ο δεύτερος  χαρακτήρισε «φοβιτσιάρη» τον Πορτογάλο.
Ο Μουρίνιο  στάθηκε στην πορεία της Άρσεναλ την τελευταία 8ετία, στην οποία δεν κατάκτησε κάποιο σημαντικό τρόπαιο: «Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για ειδικό στην αποτυχία, διότι 8 χρόνια χωρίς κανένα μετάλλιο πως μπορείς να το πεις διαφορετικά».

Ενόψει του αγώνα κυπέλλου με τη Λίβερπουλ (5ος γύρος) ο Αρσέν Βενγκέρ ρωτήθηκε για ποιο λόγο, εκτός από αυτόν και τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, οι υπόλοιποι προπονητές που οι ομάδες τους είναι σε... τροχιά τίτλου δεν παραδέχονται το αυτονόητο.

Η απάντησή του εξόργισε τον «εκλεκτό»: «Είναι ο φόβος της αποτυχίας. Εάν δεν είσαι στην κούρσα για τον τίτλο δεν είναι δυνατό να τον χάσεις, εάν δηλώνεις ότι δεν βρίσκεσαι σε... τροχιά τίτλου δεν είναι δυνατό να μείνεις εκτός τίτλου, είναι απλά τα πράγματα. Νομίζω ότι η δουλειά μας απαιτεί να έχεις φιλοδοξίες και να προσπαθείς να νικήσεις. Εάν δεν τα καταφέρουμε πρέπει να πάρουμε επάνω μας όλη την ευθύνη. Εγώ λέω, ναι, πάμε για πρωτάθλημα, θα τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε κι αν δεν μπορέσουμε τότε η ευθύνη θα βαραίνει εμένα και μόνο εμένα».