Βαθμολογία

Θες να βγάλεις το παιδί σου Burger King, Robocop ή Terminator;

Ένας νέος νόμος που ψηφίσθηκε στην πολιτεία Σονόρα, στο βορρά του Μεξικό, απαγορεύει στο εφεξής στους γονείς να δίνουν περίεργα - ενίοτε προσβλητικά και προκλητικά - ονόματα στα μωρά τους. Η Υπηρεσία Δημοτολογίου της πολιτείας, κατόπιν εισηγήσεων του μεξικανικού Facebook και του Twitter, έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με συνολικά 61 ονόματα που πλέον δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται.

Μερικά από τα ονόματα του καταλόγου είναι:
Burger King (Μπέργκερ Κινγκ, αλυσίδα γρήγορου φαγητού)
Robocop («Ρόμποκοπ», κινηματογραφικός αστυνομικός)
Terminator («Εξολοθρευτής», κινηματογραφικός ήρωας)
Hitler (Χίτλερ, ο γνωστός Αδόλφος)
Lady Di (Λαίδη Νταϊάνα, εκλιπούσα πριγκίπισσα της Ουαλίας)
Email (Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο)
Virgen (Βίρχεν, Παρθένα)
Escroto (Εσκρότο, δηλαδή Όρχις)
Hermione («Ερμιόνη», ηρωίδα των βιβλίων «Χάρι Πότερ»)
Batman («Μπάτμαν», ο μασκοφόρος εκδικητής)
Usnavy (Αμερικανικό Ναυτικό)
Micheline (Μισλέν, μάρκα ελαστικών αυτοκινήτων)
Transito (Τράνσιτο, Κυκλοφοριακή Συμφόρηση)

Το ζήτημα είναι τι σκέπτεται ένας γονιός βαφτίζοντας το παιδί του «Μπέργκερ Κινγκ» ή Κυκλοφοριακή Συμφόρηση. Οι Αρχές φαίνονται πως παίρνουν πολύ πιο σοβαρά το ζήτημα της ονοματοδοσίας, καθώς, όπως υποστηρίζει  η διευθύντρια της Υπηρεσίας Δημοτολογίου της Σονόρα, Κριστίνα Ραμίρεζ, «ο σκοπός της λίστας αυτής είναι να προστατεύσει τα παιδιά από το να πέσουν, μελλοντικά, θύματα εκφοβισμού και βίας στα σχολεία από τους συμμαθητές τους. Το bullying είναι κάτι που τραυματίζει, κάποτε και ανεπανόρθωτα, τον ψυχισμό των παιδιών και θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να μην έχουμε κρούσματα σχολικής βίας και παρενόχλησης».

Στο Μεξικό υπάρχει μακραίωνη παράδοση χρήσης περίεργων ονομάτων, μάλιστα έρευνες δείχνουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει το όνομα που δίνουν στα τέκνα τους, αλλά το κάνουν με… άγνοια κινδύνου για την ψυχολογία του παιδιού τους.

Πηγή: shootandgoal.com