Βαθμολογία

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ (LIVE)

Το athleticlarissa.gr είναι στο Τεχνικό Επιμελητήριο και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΛ.

(Η σελίδα ΔΕΝ ανανεώνεται αυτόματα, χρειάζεται refresh F5)

Ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

-Συμπληρωματικές τροποποιήσεις καταστατικού Σωματείου.

-Εισαγωγή και συζήτηση προσχεδίου καταστατικού της νέας ΠΑΕ.

-Ενημέρωση πορείας εκκαθάρισης ΠΑΕ ΑΕΛ 1964.

-Λοιπά θέματα.

18:30 ξεκίνησε η διαδικασία με τον πρόεδρο της ΑΕΛ κ. Νικόλαο Μπαλατσούκα να καλωσορίζει τα μέλη που γέμισαν την αίθουσα. Ο κ. Μπαλατσούκας διάβασε μια ανακοίνωση από το χαμόγελο του παιδιού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκδήλωση της ΑΕΛ την προσεχή Τρίτη για τα 50 χρόνια της «Βασίλισσας», όπου όλος ο κόσμος της ομάδας είναι καλεσμένος. Ο κ. Μπαλατσούκας πρότεινε για πρόεδρο της Γ.Σ. τον κ. Βασίλη Καζάνα και για γενικό γραμματέα τον κ. Γιώργο Βαλιάκο.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Κυριακού (γραμματέας), όπου και δήλωσε ικανοποιημένος από την αύξηση των μελών της ΑΕΛ το τελευταίο διάστημα όπου όπως τόνισε ξεπέρασε το 100%/ και είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό.

Μάλιστα ο κ. Κυριακού είπε πως είναι ανόητο κάποια μέλη να υβρίζουν και τόνισε πως θα πρέπει να καλούνται από εδώ και πέρα σε απολογία. Ενώ αναφέρθηκε αρκετές φορές στον κ. Χρήστο Τσιάτα (ραδιοφωνικός παραγωγός) για τα όσα έχει τονίσει σχετικά με την ΑΕΛ. Επίσης είπε για τα όσα ακούγονται σχετικά με την σχέση Πλεξίδα – Σωματείου για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ. «Εμείς υπογράψαμε μόνο χορηγική συμφωνία με τον κ. Πλεξίδα. Το Αrena δεν προσφέρεται δωρεάν».

Η αίθουσα του ΤΕΕ είναι κατάμεστη. Σε λίγο θα σας ενημερώσουμε για τον ακριβή αριθμό. Αυτή την ώρα τα μέλη της ΑΕΛ τοποθετούνται σχετικά με τα όσα τόνισε ο κ. Κυριακού λίγο νωρίτερα.

Ο πρόεδρος των «Monsters» κ. Γεωργίου τοποθετήθηκε: Το αν θέλουμε να διοικήσουμε ή όχι το έχουμε αποδείξει με την συμπεριφορά μας όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς είμαστε εδώ για να παρεμβαίνουμε όταν θεωρούμε πως κάτι δεν πάει καλά».

«Ο κ. Πλεξίδας είναι εν δυνάμει αυτή τη στιγμή ο μελλοντικός πρόεδρος της νέας ΠΑΕ, αλλά θα κριθεί τον Μάιο, όταν θα έχουν τελειώσει και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ναι στον Πλεξίδα ή όχι στον Πλεξίδα, μόνο αυτή η ψηφοφορία μπορεί να γίνει το Μάιο», ανέφερε ο κ. Κυριακού.  

Πρώτο θέμα που θα συζητηθεί είναι συμπληρωματικές προτάσεις για τροποποιήσεις του καταστατικού του σωματείου. Ο κ. Μπαλατσούκας πρότεινε και υπερψηφίστηκε από το σώμα να γίνει η σύσταση της νέας ΠΑΕ με το 51% και να μην αλλάξει κάτι στο καταστατικό.

Δεύτερο θέμα είναι Εισαγωγή και συζήτηση προσχεδίου καταστατικού της νέας ΠΑΕ. Aπό την πλευρά του ο κ. Μπαλατσούκας τόνισε σχετικά με την πορεία της εκκαθάρισης: Η ενημέρωση είναι μόνο προφορική, στα μέσα της άλλης βδομάδας καλεστήκαμε σε μια αυτόκλητη γενική συνέλευση για τους ισολογισμούς του 2012 και 2013. Το επόμενο 15μερο πάλι καλεστήκαμε σε αυτόκλητη γενική συνέλευση για τον ισολογισμό έναρξης εκκαθαρίσεως, ευελπιστώντας σε ένα χρονοδιάγραμμα που θα είναι σύμφωνο όπως είχε τονίσει ο κ. Πηλαδάκης. Από εκεί και πέρα θα παραμένει μόνο το φορολογικό κομμάτι της εταιρείας».

Ο κ. Νάκας τόνισε σχετικά με την εκκαθάριση: «Υπάρχει ο κίνδυνος η πορεία της ομάδας να μην εξαρτάται από την αγωνιστική της πρόοδο. Ο προβληματισμός και ο κίνδυνος υπάρχει, όσο το ρολόι μετράει αντίστροφα».

Ο πρώην πρόεδρος του μητρικού σωματείου κ. Γραβάνης τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της εκκαθάρισης: «Είναι προφανές πως ο πρώην μεγαλομέτοχος έχει τεράστιο ενδιαφέρον με το θέμα της εκκαθάρισης. Θα πρέπει να γίνει ένα σωστό κουμάντο και μια σωστή διαχείριση από εδώ και πέρα. Το ενδιαφέρον του σωματείου πρέπει να είναι στο να μην ξαναφτάσει σε παλιότερες εποχές».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Γρηγορίου τόνισε: «Η ουσία αυτή τη στιγμή είναι περίπου ένα χρόνο πριν η ομάδα ανέβει στην Σούπερ Λίγκα, θα πρέπει να έχει τελειώσει η εκκαθάριση. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει θέμα. Υπάρχει μια πίεση προς τους ανθρώπους του σωματείου αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει σύντομα να ξεκαθαρίσουν όλα και σύντομα να κλείσει το θέμα του επενδυτή που θα τρέξει τη νέα ΠΑΕ».

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει σχετικά με το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία του Μαΐου.

Όπως έγινε γνωστό. 367 είναι τα εγγεγραμμένα μέλη της ΑΕΛ και σήμερα στο ΤΕΕ είναι τα 160 που είναι τα τακτοποιημένα.

Ο κ. Νάκας τόνισε για πιθανούς υποψηφίους επενδυτές: «Δεν έχουμε αποκλείσει κανέναν ενδιαφερόμενο. Εάν έρθει κάποια πρόταση, θα πάει στο Δ.Σ. εγγράφως και θα αρχειοθετηθεί και θα εξεταστεί εάν δεν συνεχίσει ο κ. Πλεξίδας».

Σχετικά με το καταστατικό για το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου το καλοκαίρι, μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε να μην αλλάξει κάτι στην σχετική διαδικασία.

Ο κ. Νάκας ανέφερε ότι ο κ. Σάββα δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει την προεδρεία της ΑΕΛ.

Αναγνώσθηκε επιστολή του κ. Βαγγέλη Πλεξίδα που έθεσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ζητώντας αφενός να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης αλλά κυρίως να θέτει χρονοδιάγραμμα 20 ημερών για να «πάρει» την ομάδα, για να έχει το χρόνο για να φτιάξει ΠΑΕ. Ένταση αυτή την ώρα στην αίθουσα.

Σε ψηφοφορία τέθηκε η πρόταση του κ. Γραβάνη, η οποία και ψηφίστηκε από το σώμα της γενικής συνέλευσης. Ο κ. Γραβάνης είχε τονίσει ότι πρέπει το διοικητικό συμβούλιο να λάβει εντολή από το σώμα, να ανοίξει και επίσημα τον κύκλο των ενδιαφερομένων άμεσα.

Λίγο πριν το τέλος της συνέλευσης έγινε και μία οικονομική ενημέρωση προς τα μέλη του σωματείου.

Σε αυτό το σημείο φτάνει στο τέλος της η κάλυψη από το athleticlarissa.gr της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΛ.