Βαθμολογία

Καλαϊτζίδης: «Καθοριστικό το Άρης-Βέροια»

Κρίσιμη και για τις δύο ομάδες είναι η κυριακάτικη αναμέτρηση Άρης-Βέροια, καθώς θα καθορίσει τις πιθανότητες παραμονής τους, όπως τόνισε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Ο πρώην τεχνικός της ομάδας της Ημαθίας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας και αναφέρθηκε ακόμη στην αποχώρηση του από τη Νέα Σαλαμίνα και τον Μάικλ Ολαϊτάν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καλαϊτζίδη:  
 
Για τον αγώνα της Κυριακής: «Το πρώτο δυσάρεστο είναι πως όπως και πέρυσι, Αρης και Βέροια συναντιούνται με στόχο την παραμονή τους. Η νίκη επί του Πανιωνίου βοήθησε πάρα πολύ τον Αρη και την ίδια αξία θα έχει κι αυτός ο αγώνας. Θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή των ομάδων στην κατηγορία. Το μέχρι τώρα δείγμα των δύο ομάδων δεν μας έχει πείσει ότι έχουν την αγωνιστική δυναμική για να πάρουν τη νίκη. Ο τρόπος αντίληψης του κάθε αντιπάλου, θα γείρει την πλάστιγγα προς κάποια κατεύθυνση».

Για την αποχώρηση του από την Κύπρο και τη Νέα Σαλαμίνα: «Η ομάδα έκανε τον καλύτερο πρώτο γύρο της ιστορίας της. Όταν έφυγα ήθελε δύο νίκες στα έντεκα εναπομείναντα παιχνίδια για να εξασφαλίσει την παραμονή της. Κάποια πράγματα όμως με ανάγκασαν να επιστρέψω πίσω στην Ελλάδα».

Για το θέμα της προώθησης των νεαρών Ελλήνων παικτών: «Το ζητούμενο είναι να πληρούν τις προϋποθέσεις για να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Όχι να γίνεται από ανάγκη. Τόσα χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να βάλουμε νέα στοιχεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παραλείψεις στο κομμάτι των ακαδημιών. Οι νέοι παίκτες για να γίνει αυτό , υπάρχουν. Λείπουν όμως οι εκπαιδευτές. Ενστάσεις για έναν παίκτη προκύπτουν όταν δεν κάνει το αυτονόητο. Αυτό είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης».

Για το γεγονός πως κάποιοι νέοι παίκτες βιάζονται να κάνουν το βήμα στο εξωτερικό και για το παράδειγμα του Γιαννιώτα: «Συνήθως έχουνε την υπερβολή στο λόγο μας για κάποιον παίκτη, χωρίς να περιμένουμε να δείξει ο χρόνος κάτι για αυτόν. Σχετικά με τον Γιαννιώτα, κάποιος δεν μπόρεσε να τον πείσει με επιχειρήματα ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα για να κάνει αυτό το βήμα. Συνήθως όλοι μας βιαζόμαστε να πετύχουμε το προσδοκώμενο για εμάς, χωρίς όμως να ξέρουμε αν πληρούμε τις προϋποθέσεις».

Για τον Ολαϊτάν, τον οποίο ο Αρης κάποτε τον “έκοψε”: «Του είπα πως έχει φτάσει ακόμα ούτε το 50% των δυνατοτήτων του. Οι παραλείψεις του Αρη και το έλλειμμα γνώσης των ανθρώπων του, ήταν αυτό που οδήγησε τον Ολαϊτάν στη Βέροια».