Βαθμολογία

Πρόβλημα με τρεις μεταγραφές!

Με την ΕΠΣΛ να αναγνωρίζει και να αναλαμβάνει την ευθύνη, για να το ξεκαθαρίζουμε αυτό νωρίς-νωρίς, ένα τυπικό ζήτημα φρενάρει μέχρι στιγμής την έκδοση για λογαριασμό της ΑΕΛ των δελτίων τριών από τους παίκτες που αποκτήθηκαν κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Η υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει ως εξής...


tsoumbox.blogspot.gr

...και αφορά συγκεκριμένα στα δελτία των Καρακατσάνη, Κωτσιόπουλου και Κουλίδη:

Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, με εγκύκλιό της, η ΕΠΟ ενημέρωσε τις Ενώσεις ότι "οι άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα μεταγραφής ως και 10/2", δηλαδή πέραν της τυπικής λήξης της μεταγραφικής περιόδου στις 31/1. 

Με βάση την συγκεκριμένη ειδοποίηση, η αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΣΛ, απέστειλε μεν τις αιτήσεις έκδοσης δελτίων των παραπάνω ποδοσφαιριστών στις 27/1, αλλά κατέθεσε και το τελευταίο δικαιολογητικό την 1/3, βέβαιη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Η καθυστέρηση αυτή προέκυψε γιατί έλαβε την τελευταία στιγμή (31/1), τις βεβαιώσεις λύσης συμβολαίων των παικτών από τις πρώην ομάδες τους...

Η ΕΠΟ όμως, θεώρησε την κατάθεση των δικαιολογητικών εκπρόθεσμη και απέρριψε τα αιτήματα έκδοσης των συγκεκριμένων δελτίων, ισχυριζόμενη ότι η εγκύκλιός της αναφερόταν σε μεταγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από ΠΑΕ σε ΠΑΕ και όχι από ΠΑΕ σε ερασιτεχνικό σωματείο, όπως είναι σήμερα η ΑΕΛ.

Η ΕΠΣΛ διαμαρτυρήθηκε φυσικά για το γεγονός και προσέφυγε αρμοδίως, ωστόσο η επιτροπή της Ομοσπονδίας που ασχολείται με αυτά τα θέματα, απέρριψε και την προσφυγή, μη μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης!

Η εξέλιξη αυτή, οδήγησε σε δια ζώσης παράσταση της ΕΠΣΛ στην ΕΠΟ, η οποία λαμβάνει χώρα σήμερα, προκειμένου να μεταπειστεί η Ομοσπονδία, να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν μια (παρ)ερμηνεία ή ένα τυπικό λάθος να στερήσει από ένα σωματείο τρεις παίκτες κι απ' τους ίδιους τους παίκτες το ψωμί τους και να εκδώσει επιτέλους τα δελτία τους.

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε κατ' ευχήν, καθώς η ουσία της υπόθεσης είναι προφανής, αλλά επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας σ' αυτή τη χώρα, οφείλουμε στον επίλογο να επισημάνουμε πως αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, οι μεταγραφές των Καρακατσάνη, Κωτσιόπουλου και Κουλίδη είναι στον αέρα! 

Αντίθετα, όλα έχουν καλώς στην περίπτωση του Τσεμπερίδη, καθώς ήρθε στη Λάρισα έχοντας ήδη στα χέρια του την βεβαίωση λύσης του συμβολαίου του με τον Απόλλωνα, με συνέπεια τα δικαιολογητικά να κατατεθούν ταυτόχρονα με την αίτηση έκδοσης δελτίου...