Βαθμολογία

Με 42 υποψήφιους και 2 σταυρούς

Για την κυβέρνηση έχει τελειώσει το θέμα. Οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με σταυρό προτίμησης ,για τους ευρωβουλευτές. Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση καταλήγει τελικά σε μοντέλο με δύο σταυρούς προτίμησης. Δηλαδή, το ψηφοδέλτιο θα έχει 42 υποψηφίους, καθώς ο αριθμός τους διπλασιάζεται , και από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές ο ψηφοφόρος θα «σταυρώνει» δύο ευρωβουλευτές.

Στο επόμενο νομοσχέδιο ,όποιο και αν είναι θα κατατεθεί τροπολογία η οποία θα περιγράφει όλες αυτές τις αλλαγές. Για να ψηφιστεί η τροπολογία και να ισχύσει αμέσως απαιτούνται 151 ψήφοι και όχι 180. Οπότε αναμένεται άμεσα να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ευχάριστο πονοκέφαλο για τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί θα αμβλυνθούν και κάποιες εσωκομματικές κόντρες, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να περιλαμβάνονται στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων.

Την απόφαση ο πρωθυπουργός την πήρε αφού πρώτα έκανε σύσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου με τον Ευάγγελο Μειμαράκη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η πρόταση έχει διατυπωθεί πρώτη φορά από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη από το 2000. Την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής την επανέφερε σε εκδήλωση του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και αποδείχτηκε πως κάτι παραπάνω ήξερε.

Πηγή: Newpost.gr
(Ορφέας Αποστολόπουλος)