Βαθμολογία

Σκότωσαν καμηλοπάρδαλη ταΐζοντας την στα λιοντάρια (Video)

Μαζική εκστρατεία στο διαδίκτυο απέτυχε να βάλει «φρένο» στα σχέδια του Ζωολογικού Κήπου της Κοπεγχάγης να θανατώσει μια υγιέστατη νεαρή καμηλοπάρδαλη και να την ταΐσει σε σαρκοβόρα ζώα επειδή... περίσσευε. Ο Μάριους θανατώθηκε το πρωί της Κυριακής.

">http://

«Θανατώθηκε στις 9.20 και όλα πήγαν βάσει σχεδίου. Πάντοτε οι άνθρωποι διατηρούν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, όμως αυτό φυσικά μας εξέπληξε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κήπου Στένμπεκ Μπρο στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου απέρριψαν προσφορές από άλλους κήπους να πάρουν το Μάριους, αλλά και προσφορά ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ από ιδιώτη, ο οποίος ήθελε με τον τρόπο αυτό να σώσει το ζώο. Επιμένουν ότι η θανάτωσή του κρίθηκε απαραίτητη ώστε να αποτραπεί η ενδογαμία και πως η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων, η οποία αριθμεί σχεδόν 350 μέλη και ήδη έχει στο πρόγραμμα εκτροφής της πολλές καμηλοπαρδάλεις με παρόμοια γονίδια.

Αναφερόμενος στην προσφορά του ιδιώτη να αγοράσει το - 18 μηνών - Μάριους, ο Μπρο διευκρίνισε ότι τα ζώα δεν ανήκουν στους ζωολογικούς κήπους - μέλη της ένωσης, αλλά έχουν κατά κάποιο τρόπο την κηδεμονία τους, συνεπώς κανένα ζώο δεν μπορεί να περάσει στα χέρια μη μέλους, το οποίο δεν ακολουθεί τους ίδιους κανονισμούς.

Την έκπληξή του για τη μαζική κινητοποίηση προκειμένου να μη θανατωθεί η καμηλοπάρδαλη εξέφρασε και ο επιστημονικός διευθυντής του κήπου, αναφερόμενος ενδεικτικά στο γεγονός ότι σε πάρκο ελαφιών βορείως της Κοπεγχάγης, κάθε χρόνο θανατώνονται περίπου 700-800 ζώα προκειμένου να μην αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Όσο για την απόφαση να τεμαχιστεί και να ταϊστεί σε τίγρεις και άλλα σαρκοφάγα ζώα, ο ίδιος είπε ότι «θα ήταν εντελώς ανόητο να πάνε χαμένα εκατοντάδες κιλά κρέατος».

Πηγή: shootandgoal.com