Βαθμολογία

Απέκτησε Σουμαχορό η Δόξα Δράμας

«Η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό από την Ακτή Ελεφαντοστού, Τζόνσον Σουμαχορό, ο οποίος υπέγραψε χθες το βράδυ στα γραφεία της ΠΑΕ συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Το βιογραφικό του Σουμαχορό. Γεννήθηκε 27 Φεβρουαρίου 1988 στο Αμπιτζάν. Έχεις ύψος 1,86, βάρος 79 κιλά και εκτός από κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί στα χαφ και φουλ μπακ.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2003 στην Στέλα Κλαμπ Ντατζαμέ (16 συμμετοχές) και το 2008 μεταγράφηκε στην Πολιδεμπορτίβο Αντόρα. Μετά από ένα χρόνο στην ομάδα και έχοντας 18 συμμετοχές έφυγε από τη χώρα του και υπέγραψε στη γαλλική Ουνιόν Σπορτίφ ντε Σαντίλι με την οποία αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια και στις 17 Ιουλίου 2009 κέρδισε ένα συμβόλαιο στην Αμιέν και συμμετείχε στην μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος για δύο χρόνια. Μετά από 7 εμφανίσεις και 1 γκολ έμεινε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2011 και αφού προπονήθηκε με τη Σεντ Ετιέν υπέγραψε συμβόλαιο κάνοντας 10 συμμετοχές.

Η τελευταία του ομάδα είναι η Φερς στην οποία πήγε το καλοκαίρι του 2013 και αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια και έμεινε ελεύθερος πριν λίγες ημέρες. Ήταν διεθνής με την U-21 της Ακτής Ελεφαντοστού με 8 συμμετοχές».