Βαθμολογία

Παραλειπόμενα αναμέτρησης από την Τσαριτσάνη

Πολύ σωστή και αντικειμενική υπήρξε η διαιτησία των κ. Φωτιά, Δεμερτζή και Κουπαράνη (Πέλλας), κάτι το οποίο αναγνώρισαν ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και των 2 ομάδων καθώς και οι φίλαθλοι. Μοναδική φάση αμφισβήτησης, για την φιλοξενούμενη ομάδα, ήταν η στιγμή του πρώτου τέρματος του Οικονόμου, κατά την οποία οι αντίπαλοι θεώρησαν ότι ποδοσφαιριστής της Τσαριτσάνης ήταν σε θέση παθητικού οφσάιτ (παρενόχλησε τον τερματοφύλακα) όταν επιχειρήθηκε σουτ από άλλον παίχτη και σημειώθηκε το γκολ.

Οι 6-7 διοικητικοί που συνόδευσαν την αποστολή της Πρέβεζας στην Τσαριτσάνη, παρακολούθησαν την αναμέτρηση από το θεωρείο των επισήμων του γηπέδου, εκφράζοντας την ειλικρινή τους ευχαριστία για το επίπεδο της φιλοξενίας καθώς και την εν γένει συμπεριφορά που διέκρινε όλους όσους παραβρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος του σωματείου της Πρέβεζας κ. Τάσος Αμάραντος προτίμησε τον πάγκο της ομάδας παρέα με τον αδελφό του προπονητή Κώστα Αμάραντο.

Αποδοτικές αποδείχθηκαν οι αλλαγές που πραγματοποίησε από το 65΄ και μετά ο τεχνικός της Τσαριτσάνης Κ. Κατσάρας για την ομάδα του, μιας και οι νεαροί Γ. Μπαμπάλης, Β. Παπαγεωργίου και Διον. Σιαφαρίκας έδωσαν ‘’φρέσκο αέρα’’ στην προσπάθεια των παιχτών του Οικονόμου, πετυχαίνοντας μάλιστα ο τρίτος το πρώτο και λυτρωτικό γκολ της ομάδας.

Το γκολ που πέτυχε στο 78΄ ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Οικονόμου Διονύσης Σιαφαρίκας έτρεξε με χαρά προς την κερκίδα και το αφιέρωσε στο θείο του (αποτελεί εδώ και χρόνια τον κηδεμόνα του ορφανού Διονύση) παπα Σωτήρη της Τσαπουρνιάς, ο οποίος συγκινημένος χειροκρότησε θερμά την επιτυχία του ανεψιού.

Μέσα σε κλίμα αβρότητας με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τη λήξη της συνάντησης οι δηλώσεις των προπονητών, είπαν:

Κώστας Αμάραντος (Πρέβεζα): «Έγινε σήμερα ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, στο οποίο  κρατήσαμε γερά, κλείσαμε τους χώρους και αυτό γενικά προσπαθούμε να κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας, επιδιώκοντας να κατεβάσουμε τη μπάλα κάτω και να παίξουμε και νομίζω πως σήμερα το καταφέραμε. Πιστεύω ότι η αναμέτρηση στο τέλος, αν εξαιρέσεις κάποια περισσότερα σουτ που έκανε ο Οικονόμος, κρίθηκε λόγω της αποβολής που είχε η ομάδα μου. Η ψυχολογία των παιδιών ήταν ανεβασμένη, ήμασταν καλοί, παίζαμε με μια ομάδα που είναι δεύτερη στη βαθμολογία και της αξίζουν συγχαρητήρια.

Προσπαθήσαμε και εμείς να παίξουμε το παιχνίδι μας, κάναμε και εμείς τις φάσεις μας, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα γι άλλη μια φορά ήταν αρνητικό για εμάς. Βέβαια στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται η ομάδα μου και ισόπαλο να έρχονταν το σημερινό αποτέλεσμα, λίγα πράγματα παραπάνω θα πρόσθετε. Και αυτό έχει να κάνει κυρίως στο νεαρό της ηλικίας των παιδιών που αγωνίζονται στην ομάδα και τα οποία έχουν το πάθος, το είδατε αυτό στο παιχνίδι και σίγουρα μια ισοπαλία θα τους ανέβασε ακόμη πιο πολύ την ψυχολογία. Δεν πειράζει όμως, συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα του Οικονόμου για την θέση την οποία βρίσκεται, για την μέχρι τώρα πορεία της και βέβαια τα συγχαρητήρια στον συνάδελφο  κύριο Κατσάρα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία. Εμείς συνεχίζουμε,  βλέπουμε μπροστά με το κεφάλι ψηλά και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσο καθοριστική υπήρξε για την ομάδα του η φάση της αποβολής, απάντησε: «Η αποβολή για την ομάδα μου ήταν κομβικό σημείο όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η ψυχολογία μέσα στο γήπεδο είναι για μένα αρκετά σημαντική. Πιστεύω πως  αν δεν υπήρχε η αποβολή, θα ήμασταν κοντά σε θετικό αποτέλεσμα».

Κώστας Κατσάρας (Οικονόμος): «Ευχαριστούμε τον κύριο Αμάραντο για τα καλά του λόγια και αξίζει συγχαρητήρια για την καθαρή του ομάδα και ακόμη για το γεγονός ότι ο αντίπαλος προσπάθησε να παίξει χωρίς σκοπιμότητες.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό προκειμένου το άμοιρό μας το ποδόσφαιρο να πάει λίγο πιο μπροστά, ένα βήμα έστω. Εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι μετά το 20ο λεπτό. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μόνο τρεις καθαρές φάσεις και αυτές από στημένα ενώ στο δεύτερο μέρος θεωρώ πως κυριαρχήσαμε ολοκληρωτικά. Σωστά θεωρεί ο συνάδελφος ότι η αποβολή του ποδοσφαιριστή ήταν κομβικό σημείο για την ομάδα του, γιατί - κακά τα ψέματα- πέρα από τις πολλές ευκαιρίες που είχαμε στο 2ο ημίχρονο, όσο περνούσε η ώρα, τα πόδια των παιχτών μου βάραιναν. Τόσο εγώ, δυστυχώς, πολύ δε περισσότερο οι παίχτες μου, έχουμε ανεξήγητο άγχος. Δεν είναι σκοπός μας να βγούμε πρώτοι, ούτε μπορούμε να βγούμε πρώτοι. Υπάρχει στον όμιλο μια ομάδα άκρως επαγγελματική, η ΑΕΛ και όλοι οι άλλοι μαχόμαστε για να σωθούμε. Εμείς βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στο να σωθούμε. Παίζοντας στην ομάδα αρκετά νέα παιδιά, αλλά με γνώμονα ότι πρέπει να παίζουμε σωστά, έτσι θα κάνουμε βήματα μπροστά τόσο οι παίχτες σε ατομικό επίπεδο όσο και η ομάδα σαν σύνολο και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.

Για το 2ο ημίχρονο, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά (ήταν θετική η συμβολή των αλλαγών) και συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι με τον ίδιο και ακόμη καλύτερο ρυθμό».

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Οικονόμος Γιάννης Μπέης δεν παραλείπει να δίνει το παρόν στα παιχνίδια που δίνει η ομάδα στην Τσαριτσάνη. Στην κερκίδα μαζί με τον διοικητικό του συλλόγου Βασίλη Τζιούργκανο.