Βαθμολογία

Κέρδη και πωλήσεις ρεκόρ και για τη Daimler το 2013

Η Daimler AG ολοκλήρωσε το 2013 με πωλήσεις, έσοδα, κέρδη προ φόρων και τόκων και καθαρά κέρδη ρεκόρ! Η εταιρεία αναμένει περαιτέρω αύξηση το 2014 προερχόμενη κυρίως μέσω της διευρυμένης γκάμας προϊόντων που διαθέτει καθώς και των συνεχιζόμενων επενδύσεων που κάνει στην παραγωγή και τις νέες τεχνολογίες, όπως και στην πορεία των αγορών. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν κατά 23% το 2013 και ανήλθαν στα 10,8 δις ευρώ, το υψηλότερο νούμερο στην ιστορία της Daimler AG.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 8,7 δις και ήταν σαφώς υψηλότερα από ποτέ στην ιστορία της εταιρείας (2012: 6,8 δις). Η Daimler αύξησε ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της το 2013. Με σύνολο 2,35 εκατομμυρίων οχημάτων, το περσινό ρεκόρ ξεπεράστηκε κατά 7%.

Όλοι οι επιμέρους τομείς συνεισέφεραν σε αυτήν την αύξηση: Mercedes-Benz Cars (+8%), Daimler Trucks (+5%), Mercedes-Benz Vans (+7%) και Daimler Buses (+5%). Με οδηγό την αύξηση των πωλήσεων, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 3% στο επίπεδο-ρεκόρ των 118 δις. Με αντίστοιχη προσαρμογή στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7%.

Διαβάστε περισσότερα και για την απόδοση της Mercedes-Benz Ελλάς, στο www.driveandtravel.gr