Βαθμολογία

Αγχωτική, πλην όμως δίκαιη και καθαρή νίκη για την Τσαριτσάνη

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ – ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (2-0)

Μια ακόμη σημαντική νίκη μετρά στο πλούσιο ούτως ή άλλως ενεργητικό του ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, αντιμετωπίζοντας μέσα στο γήπεδό του την εκ των ουραγών του 2ου ομίλου ομάδα της Πρέβεζας, την οποία κέρδισε αγχωτικά αλλά με καθαρό και δίκαιο τρόπο, με σκορ 2-0.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι «πράσινοι» μετά και τη νέα τους επιτυχία εξακολουθούν και παραμένουν σταθερά γαντζωμένοι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συγκεντρώνοντας μετά από 17 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, 38 βαθμούς και έχοντας διαφορά 7 πόντων από την πρωτοπόρο του ομίλου ΑΕΛ.

Οι 200 περίπου θεατές που παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο «Γ. Μητσιμπόνας» της Τσαριτσάνης είδαν ένα όμορφο και αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι και από τις 2 πλευρές, με τον Οικονόμο να έχει την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια, πιέζοντας αρκετά και απειλώντας το αντίπαλο συγκρότημα, καταφέρνοντας ωστόσο οι παίχτες του Κ. Κατσάρα  μόλις στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης να κάμψουν τη σθεναρή αντίσταση από ένα σύνολο που ήταν καλά στημένο και ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Τσαριτσάνης προσπάθησε να διαπεράσει την αντίπαλη άμυνα με στημένες κυρίως φάσεις και μακρινές μπαλιές, παίζοντας στην επανάληψη πιο ελεύθερα και πιο ουσιαστικά, εντείνοντας την προσπάθεια προς το τέλος της αναμέτρησης, οπότε και κατάφερε να σημειώσει 2 τέρματα, παίρνοντας τη νίκη και συνάμα τους 3 βαθμούς από έναν εξαιρετικά φιλότιμο και μαχητικό αντίπαλο, η εμφάνιση του οποίου έδειξε πως του αρμόζει να βρίσκεται πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με αθλητική συμπεριφορά και από τις 2 πλευρές τόσο όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν καθώς και τους αντίπαλους πάγκους. Θετική επίσης υπήρξε η συμβολή της άψογης και αντικειμενικής διαιτησίας, αφήνοντας τις ομάδες να αναπτυχθούν και να επιδείξουν τις όποιες δυνατότητές τους εντός του αγωνιστικού χώρου. Μοναδική αμφισβήτηση ως προς τις αποφάσεις των διαιτητών υπήρξε από την πλευρά των φιλοξενουμένων η θεώρηση ότι παίχτης της Τσαριτσάνης βρίσκονταν σε θέση παθητικού οφσάιτ κατά την πορεία του σουτ που κατέληξε στο πρώτο γκολ υπέρ των γηπεδούχων.

Από τα μέσα του δεύτερου μέρους και για όσο χρόνο ο Οικονόμος δεν έβρισκε δίχτυα, οι αντίπαλοι δυνάμωσαν την αντίστασή τους απέναντι στην πίεση που ασκούσαν οι γηπεδούχοι, αγγίζοντας κάποιες φορές οι μονομαχίες τη σκληρότητα, κάτι για το οποίο ανάγκασε το διαιτητή να αποβάλει στο 71΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της Πρέβεζας Δαρδαμάνη, ο οποίος μάρκαρε σκληρά κοντά στη γραμμή του πλάγιου άουτ και τραυμάτισε τον μέσο της Τσαριτσάνης Καραγκούνη.

Οι παίχτες της Τσαριτσάνης εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους, πιέζοντας ακόμη περισσότερο και καταφέρνοντας να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία στο 78΄ και 88΄, πετυχαίνοντας 2 γκολ αντίστοιχα, που τους εξασφάλισαν τη νίκη.

Ο τεχνικός της Τσαριτσάνης πραγματοποίησε και τις 3 αλλαγές στο παιχνίδι, φρεσκάροντας την ομάδα του στο τελευταίο 20λεπτο, σε αντίθεση με τη φιλοξενούμενη ομάδα που πραγματοποίησε μια αλλαγή (στο 84΄), καθώς στον πάγκο βρίσκονταν 4 μόνο παίχτες (μαζί και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας).

     Κύριες φάσεις του αγώνα και γκολ

: Από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Κωστούλας κέρδισε κεφαλιά, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Πρέβεζας να προβεί σε εξαιρετική απόκρουση.

: Δυνατό μακρινό σουτ του Σκλάβου κατέληξε άουτ.

10΄: Από πλάγιο του Κουλτσιάκη, ο Χάμος έπιασε κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

17΄: Ο Σιδέρης, για λογαριασμό της Πρέβεζας, εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή της Τσαριτσάνης, περνώντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γούπου.

22΄: Πολύ καλή ατομική ενέργεια του Χάμου δεν είχε επιτυχή κατάληξη.

28΄: Από κόρνερ του Καραγκούνη ο Κωστούλας κέρδισε κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

32΄: Σε μια φάση διαρκείας για τους γηπεδούχους, που εξελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Πρέβεζας, ο Κουρδής αστόχησε κατά την τελική ενέργεια, με δυνατό σουτ να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

33΄: Ο Καραγκούνης σέντραρε έξοχα από αριστερά κερδίζοντας τη μπάλα ο Κουλτσιάκης, ο οποίος σούταρε από καλή θέση άουτ.

40΄: Σε εκτέλεση φάουλ του Δημουλιά έξω από την περιοχή του Οικονόμου, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών παιχτών, καταλήγοντας άουτ.

56΄: Καλός συνδυασμός από τους Σκλάβο, Κουλτσιάκη και Κωστούλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή δεν απέφερε τα αναμενόμενα για τους γηπεδούχους.

64΄: Δυνατό σουτ του Καραγκούνη από κοντινή απόσταση πέρασε άουτ.

71΄: Ο Δαρδαμάνης της Πρέβεζας μάρκαρε σκληρά τον Καραγκούνη κοντά στη γραμμή του πλάγιου άουτ, δείχνοντας ο διαιτητής στον παίχτη τη 2η κίτρινη κάρτα και αποβάλλοντάς τον από το παιχνίδι.

78΄: Ο Σιαφαρίκας που μπήκε σαν αλλαγή από το 73΄, σούταρε συρτά από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής των φιλοξενουμένων, παραβιάζοντας τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας (1-0).

85΄: Πολύ καλή στιγμή για την ομάδα της Πρέβεζας με τον Σιδέρη, τον οποίο πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο ο τερματοφύλακας του Οικονόμου Γούπος, κρατώντας μακριά από την εστία του τον διαφαινόμενο κίνδυνο.

88΄: Παίζοντας έξυπνα και στρωτά τη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή οι παίχτες της Τσαριτσάνης, τροφοδότησαν σε καίρια πλάγια θέση το Χάμο, ο οποίος σούταρε αποτελεσματικά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

89΄: Ο ίδιος παίχτης (Χάμος) δεν κατάφερε με κοντινό πλασέ, ύστερα από σέντρα του Πρικάκη, να σκοράρει.       

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Φωτιάς Βασίλης, Δεμερτζής Νίκος και Κουπαράνη Μαρία (Πέλλας). Την κίτρινη κάρτα έδειξε ο διαιτητής στον ποδοσφαιριστή Χάμο του Οικονόμου και στους Ντέτσικα, Τσιόκα και Δαρδαμάνη από την ομάδα της Πρέβεζας. Στο 71΄ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Δαρδαμάνης.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Γούπος, Παναγιώτου Διον. (65΄ Παπαγεωργίου), Πρικάκης, Κολιός, Καλπίας, Κουρδής, Καραγκούνης, Σκλάβος (73΄ Σιαφαρίκας), Κωστούλας,  Χάμος, Κουλτσιάκης (80΄ Μπαμπάλης). 

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Κώστας Αμάραντος): Πανούσης, Τσιόκας, Νίκου, Ζήσης, Μάρκος, Μπάτσος, Δαρδαμάνης, Σκαμνέλος (84΄ Χουλιάρας), Σιδέρης, Ντέτσικας, Δημουλιάς.

Παρούσες στην αναμέτρηση του Οικονόμου η σύζυγος του προπονητή Κώστα Κατσάρα με τη μητέρα του ποδοσφαιριστή Λάζαρου Κουμπούρα (στο μέσον) μαζί με την πεθερά και τον πατέρα του τεχνικού της Τσαριτσάνης

Και όμορφη και προπαντός αντικειμενική και πολύ σωστή στις υποδείξεις της η επόπτης γραμμών κ Μαρία Κουπαράνη, για την παρουσία της οποίας μόνο θετικά σχόλια ακούστηκαν από τους άρρενες φιλάθλους