Βαθμολογία

Άντεξε την πίεση το «θωρηκτό» και νίκησε δίκαια την πρωτοπόρο Δήμητρα

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ  - ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (2-0)

Μακράν του καλού της εαυτού βρέθηκε η πρωτοπόρος της κατηγορίας με 50 βαθμούς Δήμητρα Γιάννουλης, που υποχρεώθηκε σε δίκαιη ήττα από τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ, ο οποίος με αυτή του τη νίκη πέρασε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, συγκεντρώνοντας 41 πόντους, όσους και ο Φαλανιακός.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Τους πρωτοπόρους κυνηγάει από πολύ κοντινή απόσταση ο Ηρακλής Χάλκης (2ος με 47 βαθμούς) και ακολουθεί στην 3η θέση το Βλαχογιάννι με 43, δίνοντας αρκετά ενδιαφέρουσα τροπή στο πρωτάθλημα ο αγώνας των διεκδικητών, μέχρι να εξαχθεί ο τελικός νικητής.

Το παιχνίδι στο ‘’Κουκουλίτσιος - Μουσιάρης’’ ξεκίνησε νευρικά και από τις 2 πλευρές, με τους μεν γηπεδούχους να επιδιώκουν να επιβληθούν επί των φιλόδοξων αντιπάλων, ανοίγοντας το σκορ από το 16΄, τους δε φιλοξενούμενους να ισορροπούν μετά το γκολ, βγαίνοντας εύκολα μπροστά στην περιοχή του Αβέρωφ, χωρίς όμως η προσπάθειά τους να είναι ουσιαστική.

Η επανάληψη ανήκε κατά κύριο λόγο στη Δήμητρα Γιάννουλης, οι παίχτες της οποίας  πίεσαν με ανορθόδοξο τρόπο να σημειώσουν τέρμα, κόντρα σε έναν αντίπαλο που φαίνονταν ότι τον εγκατέλειπαν οι δυνάμεις του, έχοντας ωστόσο στην άλλη άκρη του μυαλού τους ένα δεύτερο (αν ερχόταν) γκολ, κάτι που έγινε πράξη στο 86΄, σφραγίζοντας με τον πιο δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο τη νίκη των γηπεδούχων.

Το πρώτο γκολ (1-0) για λογαριασμό του Αβέρωφ σημείωσε στο 16΄ ο Ελευθέρογλου Γ., ο οποίος μετά από καλή επιθετική ενέργεια συμπαιχτών του, έπιασε γεμάτο σουτ έξω από τη γραμμή της περιοχής του Γκικούδη, νικώντας τον τερματοφύλακα της Γιάννουλης στη δεξιά του γωνία.

Ο σκόρερ των γηπεδούχων εκτελώντας μακρινό φάουλ στο 28΄, απείλησε εκ νέου την αντίπαλη εστία, την οποία υπερασπίστηκε αποτελεσματικά ο τερματοφύλακας Γκικούδης πραγματοποιώντας έγκαιρη έξοδο μπροστά από παίχτες του Αβέρωφ. Ο Βαϊτσης επίσης επιχείρησε σουτ στο 44΄, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει άουτ.

Καλή στιγμή για τους «πράσινους» στο πρώτο μέρος υπήρξε στο 35΄, όταν συρτό σουτ του Παναγιωτίδη από καλή θέση πέρασε ελάχιστα άουτ και επίσης στο 40΄ με διπλή διαδοχική ενέργεια του Σπανού, που δεν είχε επιτυχή κατάληξη.  

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά την αντίπαλη περιοχή, δεν είχαν όμως τελικές φάσεις τέτοιες που θα μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του τερματοφύλακα Παζιάνα, εκτός από μια καλή συνδυασμένη ενέργεια στο 68΄ με πρωταγωνιστές τους Μαλαβιέζο και Σπανό και ένα σουτ του Φατούρα από πλάγια θέση στο 70΄, το οποίο πέρασε άουτ.

Από πλευράς γηπεδούχων, οι παίχτες του Γιάννη Αλεξούλη είχαν καλές στιγμές στο 53΄ με τον Ελευθέρογλου Γ., ο οποίος έπιασε καλό σουτ έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, στέλνοντας τη μπάλα  άουτ και στο 83΄ που ο Νταρταμπούκας δεν αξιοποίησε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, σουτάροντας μόνος απέναντι στον Γκικούδη και μπλοκάροντας τη μπάλα ο τερματοφύλακας της Γιάννουλης. Ο ίδιος παίχτης (Νταρταμπούκας) στο 86΄ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, περνώντας εύκολα τον τερματοφύλακα Γκικούδη και διαμορφώνοντας με πλασέ το τελικό σκορ 2-0.  

Την αναμέτρηση στο Αβέρωφ παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 θεατές, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου με διοικητικούς της Ένωσης, παράγοντες και προπονητές σωματείων του νομού καθώς και αρκετοί ποδοσφαιριστές, που οι ομάδες τους δεν αγωνίζονταν.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ. Μπουμαρσόπουλος, Ακρίβος και Τσακνάκης. Στο 77΄ της αναμέτρησης ο διαιτητής απέβαλλε από τον πάγκο της γηπεδούχου ομάδας τον προπονητή Γιάννη Αλεξούλη, για έντονη διαμαρτυρία προς το πρόσωπό του.

ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Γ. Αλεξούλης): Παζιάνας, Μιχαήλ, Περδίκης Σ., Ελευθέρογλου Γ. (89΄ Λυσγάρας), Κλεισιάρης, Περδίκης Ν. (71΄ Καψάλης), Μπάρδας Κ. (26΄ λ.τ. Μητρακούλης), Βαϊτσης, Καφές, Τσιρβούλης, Νταρταμπούκας.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης): Γκικούδης, Φατούρας, Μπαρούτας, Πότσης, Κοντοδήμος, Θώμος (64΄ Μαλαβιέζος), Τζώλας, Μανάκας, Παναγιωτίδης (54΄ Μακανίκας), Κοταρέλας, Σπανός (75΄ Χατζημπύρος).

Ο προπονητής Τάσος Μπεριτζάς παρακολουθεί το παιχνίδι και συζητά με τους ποδοσφαιριστές του Οικονόμου Τσαριτσάνης Β. Παπαγεωργίου, Φ. Γκουντρουμπή και Λ. Κουμπούρα, στους οποίους εύχεται καλή επιτυχία στην αυριανή για την ομάδα τους αναμέτρηση με την Πρέβεζα.