Βαθμολογία

Ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Στις 6 το απόγευμα σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας. Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, θα διαρκέσουν έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Αθλητές από 80 χώρες θα αγωνιστούν σε 98 αθλήματα. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από έξι αθλητές και αθλήτριες. Το κόστος των Αγώνων ανέρχεται σε 37 δισεκατομμύρια ευρώ.

Περισσότεροι από 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού έχουν αναλάβει την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των Αγώνων. Ο στρατός θα έχει στη διάθεσή του συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας νέας γενιάς, ενώ θα παρακολουθούνται όλες οι τηλεπικοινωνίες. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Παπούλιας θα έχει σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της δεξίωσης που θα παραθέσει για όλους τους ηγέτες που θα παραβρεθούν στην τελετή έναρξης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι αναφέρθηκε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα. Τόνισε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει την «τεράστια πρόκληση» να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κατά τη διάρκεια των Αγώνων και προσθεσε πως η Ουάσιγκτον κάνει τα πάντα για να βοηθήσει στην προστασία των αθλητών.

Νωρίτερα , ο αρμόδιος αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των μεταφορών ( TSA) ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε προσωρινά στις πτήσεις των επιβατών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προς τη Ρωσία να μεταφέρονται υγρά, τζελ ή σπρέι στην καμπίνα των επιβατών.

Η οδηγία αυτή ήρθε μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Ρωσία ότι μεμονωμένα άτομα θα μπορούσαν πιθανώς να κρύψουν εκρηκτικά στο εσωτερικό των σωληνάριων οδοντόπαστας.

Πηγή: skai.gr