Βαθμολογία

Αντιμνημονιακό, αλλά ευρωπαϊκό το νέο κόμμα

Με ευρωπαϊκό αλλά όχι... μνημονιακό προσανατολισμό, με έντονους πατριωτικούς τόνους και σαφή στόχευση προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Ν.Δ., αλλά όχι μόνον, παρουσιάστηκε χθες η «Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό», ο νέος φορέας που ιδρύθηκε από τους κ. Β. Πολύδωρα και Χρ. Ζώη.

Στην πρώτη επίσημη του νέου, συμμαχικού, σχήματος, ο κ. Πολύδωρας, σε ρόλο επικεφαλής, προσδιόρισε το κοινό στο οποίο απευθύνεται η «Ενωση» αλλά και τις διαφορές του νέου φορέα από τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή.

«Εχετε μπροστά σας ενισταμένους και όχι διαμαρτυρομένους μηδενιστικά υπέρ της απομόνωσης» ανέφερε, σημειώνοντας πως το κόμμα «είναι ευρωπαϊκό μεν αντιμνημονιακό δε... δεν τίθεται για εμάς θέμα μέσα ή έξω από την Ε.Ε., δεν τίθεται θέμα ευρώ ή δραχμή. Είναι διλήμματα ανελεύθερα και πρωθύστερα».

Από τη χθεσινή παρουσίαση, δεν έλειψαν και οι αναφορές στην έως σήμερα πορεία των δύο ανδρών. «Αλλοι έφευγαν από το κόμμα ή έριχναν το κόμμα από την κυβέρνηση, άλλοι ίδρυαν πανηγυρικά κόμματα για σκοπιμότητες μυστήριες» ανέφερε ο κ. Πολύδωρας. «Εγώ ήμουν στρατιώτης... η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η φορολόγηση των ακινήτων. Είδα να μας πακετάρουν σαν λαό ακτημόνων και αστέγων», προσέθεσε, θέτοντας ως κύρια επιδίωξη του σχήματος διαγραφή του χρέους κατά το πρότυπο της Γερμανίας το 1953. Ο κ. Ζώης από τη πλευρά του επεσήμανε πως «το προσκλητήριο είναι για όλους τους Ελληνες, ποτέ δεν κρύψαμε την πολιτική μας καταγωγή, αλλά στην πορεία συναντηθήκαμε με πολλούς και προσκαλούμε όλους ανεξαρτήτως παρελθόντος και πολιτικής καταγωγής». Οι δύο άνδρες απάντησαν και στις δηλώσεις του κ. Π. Καμμένου, αφού τα δύο σχήματα ανταγωνίζονται για το ίδιο κοινό. «Δεν μας περισσεύουν δυνάμεις να σπαταλήσουμε σε τριβές με άλλες δυνάμεις» ανέφερε ο κ. Πολύδωρας, ενώ ο κ. Ζώης προκάλεσε τον κ. Καμμένο να βρει «έστω και μία δήλωσή μου που να υπαινίσσεται ότι ζητούσα να γυρίσω στη Ν.Δ., αν τη βρει εγώ θα πάω σπίτι μου, διαφορετικά... να πάει εκείνος σπίτι του».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ