Βαθμολογία

Πώς ήταν η αρχική σελίδα του... thefacebook

Η ιστορία έχει ειπωθεί αμέτρητες φορές: Ο νεαρός σπουδαστής του Χάρβαρντ που ήθελε να φτιάξει ένα δίκτυο για να επικοινωνούν όλοι οι συμφοιτητές του και το «ανέβασε» στις 4 Φεβρουαρίου 2004 και ύστερα επεκτάθηκε σε όλα τα ελίτ πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μέλη του περίφημου Ivy League και μετά εξαπλώθηκε σε όλο το Διαδίκτυο και έφτασε σήμερα να μετράει περισσότερα από 1,2 δισ. μέλη και ο νεαρός πρώην σπουδαστής είναι ένας πάμπλουτος 30αρης με πολιτικές φιλοδοξίες.

Πώς όμως ήταν το facebook την πρώτη εκείνη ημέρα λειτουργίας του, την 4η Φεβρουαρίου 2004; Πώς το είχε φτιάξει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ χωρίς φυσικά να μπορεί να φανταστεί την τεράστια επιτυχία και απήχησή του;

Η πρώτη σελίδα του facebook ήταν κάτι το εξαιρετικά απλό σε σύγκριση με την πανσπερμία δυνατοτήτων που έχει σήμερα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ονομαζόταν «thefacebook», μια παραπομπή στα γνωστά έντυπα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων των αμερικάνικων κολεγίων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους.