Βαθμολογία

Δικαστικά εναντίον της Σουόνσι ο Λάουντρουπ

Την δικαστική οδό θα ακολουθήσει ο Μίκαελ Λάουντρουπ, για την απόλυσή του πριν από λίγα 24ωρα από τον πάγκο της Σουόνσι. Ο Δανός απομακρύνθηκε από τους «κύκνους» το βράδυ της περασμένης Τρίτης, με την επίσημη θέση του συλλόγου να αναφέρει ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τις 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια που τον έφεραν δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, η απομάκρυνση του Λάουντρουπ προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, τη στιγμή που η ομάδα προχωράει στο κύπελλο και στο Europa League.

«Είμαι βαθιά απογοητευμένος που απολύθηκα από την τεχνική ηγεσία της Σουόνσι. Συγκεκριμένα, ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε ο σύλλογος ενημερώνοντάς με ένα σύντομο τρόπο, χωρίς καμία εξήγηση γι' αυτή την τελεσίδικη πράξη, με ενόχλησε πάρα πολύ» ανέφερε ο Λάουντρουπ με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ένωσης επαγγελματιών προπονητών (LMA) και πρόσθεσε: «Θα πάρω, σίγουρα, τη γνώμη δικηγόρου και η ένωση ζήτησε αμέσως από τη Σουόνσι περαιτέρω εξηγήσεις, για τον τρόπο που απομακρύνθηκα».

«Μέχρι να λάβουμε την απάντηση, δεν θα πω τίποτα περισσότερο για τη διακοπή της συνεργασίας μας. Θα ήθελα, πάντως, να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Σουόνσι για την αμμέριστη συμπαράστασή τους και να τους πω ότι ήταν τιμή για μένα που δούλεψα σε αυτό το σπουδαίο σύλλογο», συμπλήρωσε ο Δανός, ο οποίος με μεγάλο παράπονο επισήμανε πως «η ομάδα με ενημέρωσε ότι δεν μπορώ να επισκεφθώ το προπονητικό κέντρο για να αποχαιρετήσω τους παίκτες, οπότε το κάνω μέσα από αυτή τη δήλωση. Ήταν όλοι τους φανταστικοί και η συνεισφορά τους άκρως επαγγελματική, τόσο προς εμένα, όσο και προς τους συνεργάτες μου».

Πηγή: zougla.gr