Βαθμολογία

Στα 5 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη της ΠΑΕ Πανιώνιος

Το δεύτερο απολογιστικό σημείωμα για τα οικονομικά της, έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ Πανιώνιος με το χρέος της εταιρίας να ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ: «Δεύτερο Απολογιστικό Σημείωμα για την οικονομική θέση της ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ. Η εικόνα Εσόδων – Εξόδων για τα έτη 2012 και 2013, έχει ως εξής:

Από τη διαφορά των εσόδων καλύφθηκε το Αγωνιστικό/Διαχειριστικό Μπάτζετ της Ποδοσφαιρικής ομάδος για τα 2 έτη, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται Μισθοί, Συμβόλαια, Μετακινήσεις, Δικαστικά και Έξοδα Αγώνων. Να σημειωθεί ότι το περυσινό μπάτζετ ανήλθε συνολικά στα 2.500.000€, ενώ το εφετινό στα 2.000.000€.

Τα έσοδα που προέκυψαν από τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών –και αναφέρονται αναλυτικά στην 1η ανακοίνωση- κάλυψαν τις άμεσα απαιτητές δαπάνες που προήλθαν από τις προσφυγές ποδοσφαιριστών και προπονητών των περασμένων ετών. Με την κίνηση αυτή έφυγε από τα βάρη της ΠΑΕ το μεγαλύτερο μέρος των προσφυγών στη FIFA, είτε με τη μορφή της εξόφλησης (πχ Λάτκα), είτε με τη μορφή δικαστικής δικαίωσης της ομάδας (πχ Γκασπάρ, Βαζ Τε, Μπονόβας)

Με την ανάληψη της διοίκησης, παραλάβαμε μια ΠΑΕ με μηδενικό ταμείο, χωρίς λογιστική αποτύπωση και με απαιτήσεις που αν δεν αντιμετωπίζονταν άμεσα, θα δημιουργούσαν χρέος μεγαλύτερο από 12.000.000€. Αυτή τη στιγμή το χρέος ανέρχεται στα 5.000.000€, από τα οποία τα 2.950.000€ αφορούν χρέος προς το Δημόσιο (1.850.000) συν τις προσαυξήσεις (1.100.000) και οφείλεται, αποκλειστικά, σε παράλειψη της περασμένης διοίκησης. Το χρέος αυτό προς το Δημόσιο έχει δημιουργήσει αρρυθμία στην λειτουργία της ΠΑΕ, καθώς γίνεται άμεσα απαιτητό με τη μορφή κατάσχεσης.

Με δεδομένο ότι όποιοδήποτε προϋπολογισμένο έσοδο από εδώ κι εμπρός υφίσταται την ως άνω κατάσχεση και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα έξοδα συντήρησης της ομάδας τρέχουν, όλες οι δυνάμεις που θέλουν έναν βιώσιμο Πανιώνιο οφείλουν να επικεντρώσουν τις δυνάμεις τους στην αντιμετώπιση του χρέους βρίσκοντας μια λύση άμεση, βιώσιμη και με προοπτική.

ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ».