Βαθμολογία

Λίγο πριν την πτώχευση η Shelman

Λίγα βήματα πριν από την οριστική πτώχευση φαίνεται πως βρίσκεται η βιομηχανία ξύλου Shelman, σύμφωνα τουλάχιστον με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς.

Κατά τη χθεσινή εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης εναντίον της εισηγμένης που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι της Χαλκίδας (απολύθηκαν χωρίς να εισπράξουν αποζημίωση), η διοίκηση της εταιρείας επιχείρησε να αναβάλει την εκδίκαση, πράγμα που ωστόσο δεν κατάφερε να επιτύχει.

Η υπόθεση τελικά εκδικάστηκε, αναλύθηκε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο όμιλος και το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σε «εύλογο χρονικό διάστημα».

Το γεγονός ότι μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης, το δικαστήριο επέτρεψε στην Shelman να πουλάει προϊόντα και να εισπράττει έσοδα, πολύ μικρή αξία έχει, καθώς τα εργοστάσια της εταιρείας βρίσκονται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε «είδηση» από το μέτωπο των πιστωτριών τραπεζών, η οποία θα μπορούσε να δρομολογήσει νέες εξελίξεις.

Να σημειωθεί πως έχει υποβληθεί ενδιαφέρον εξαγοράς των τριών εργοστασίων της Shelman και της συγγενικής Alpha Woods από τουρκικό όμιλο, η οποία ωστόσο έχει θεωρηθεί χαμηλή.

Πηγή: Euro2day