Βαθμολογία

Δωρεάν υπαίθριο Wi-Fi υπόσχεται ο ΟΤΕ

Την διάθεση της πολυαναμενόμενης υπηρεσίας, "ΟΤΕ My WiFi" που υπόσχεται δωρεάν παροχή Wi-Fi εκτός σπιτιού στους συνδρομητές του, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΟΤΕ.

Η εταιρία δίνει πλέον τη δυνατότητα στους πελάτες των προγραμμάτων OTE Double Play να συνδέονται δωρεάν στο Internet μέσω σημείων WiFi εκτός σπιτιού, «δανειζόμενοι» bandwidth από συνδρομητές του ΟΤΕ.

Η χρήση της υπηρεσίας από τους πελάτες του ΟΤΕ τελεί υπό την προϋπόθεση ότι το router του σπιτιού του εκάστοτε χρήστη θα παραμένει ανοιχτό, ούτως ώστε μέρος της γραμμής να είναι προσβάσιμο από τους άλλους χρήστες της υπηρεσίας. Ουσιαστικά, πρόκειται για ανταλλαγή bandwidth.

«Συνεισφέροντας ένα μικρό μέρος της σύνδεσης Internet που έχουν στο σπίτι, αποκτούν τη δυνατότητα για δωρεάν WiFi πρόσβαση στο Internet σε περισσότερα από 12 εκατ. σημεία σε όλο τον κόσμο» σημειώνει ο ΟΤΕ.

Το νέο πρόγραμμα προέκυψε από τη συνεργασία του ΟΤΕ με το παγκόσμιο WiFi δίκτυο της Fon, η οποία διατηρεί 12 εκατ. WiFi σημεία παγκοσμίως και συνεργάζεται με μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, όπως η BT, η Deutsche Telekom, η SFR, η Softbank κτλ.

«Έχοντας ως προτεραιότητα να καλύπτουμε πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, φέρνουμε πρώτοι στην Ελλάδα το OTE My WiFi, μια πρωτοποριακή υπηρεσία για δωρεάν internet που θα αλλάξει την καθημερινότητα τους. Οι πελάτες μας γίνονται μέλη μιας μεγάλης διεθνούς κοινότητας και αποκτούν σταδιακά, δωρεάν πρόσβαση σε αναρίθμητα hotspots τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνεχίζοντας τις επενδύσεις μας σε καινοτόμες υπηρεσίες, εδραιώνουμε την τεχνολογική μας υπεροχή και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για επενδύσεις προς όφελος των πελατών μας, και της χώρας», δήλωσε ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που το WiFi δίκτυο της Fon έρχεται στην Ελλάδα, έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Αυτή η συνεργασία αποτελεί για μας ένα ακόμα βήμα για την κάλυψη ολόκληρης της Ευρώπης με WiFi», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Fon, κ. Άλεξ Πούρετζερ. Η κινητή "ΟΤΕ Fon" ήδη διαθέσιμη σε Android και σύντομα σε iOS. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
(Χεκίμογλου Αχιλλέας)