Βαθμολογία

Αντωνίου: «Ο Δωτιέας παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία»

Ο προπονητής του Δωτιέα Αγιάς κ. Σωτήρης Αντωνίου βρέθηκε στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει σχετικά με την πορεία της ομάδας του, το φετινό πρωτάθλημα, τα όνειρά του αλλά και για τις φιλίες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Αναλυτικά η συζήτηση:

Πως ξεκίνησε η προσπάθεια με την ομάδα του Δωτιέα;

«Ανέλαβα την ομάδα αρκετά αργά, καθώς ξεκίνησε με άλλον προπονητή. Τότε η ομάδα είχε 7-8 ποδοσφαιριστές, αλλά η σχέση μου με τον πρόεδρο και η πίεση του κόσμου ήταν που με έπεισαν να αναλάβω την ομάδα από μηδενική βάση. Αργήσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας, αλλά σιγά-σιγά η ομάδα βρήκε τον δρόμο της και πιστεύω ότι εκπροσωπούμε επάξια το λαρισινό ποδόσφαιρο στον Όμιλο μας».

Είστε ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας;

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε και καλύτεροι, αλλά μέχρι στιγμής πιστεύω ότι τα πάμε πολύ καλά. Θα ήμασταν υπερόπτες αν λέγαμε το αντίθετο. Από εκεί και πέρα, εμείς κοιτάμε να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πιστεύω ότι με 40 πόντους μια ομάδα μπορεί να σωθεί πολύ άνετα».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Στόχος μας είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα και θέλουμε να το πετύχουμε».

Τι ακριβώς έγινε και κάνατε αυτές τις δηλώσεις μετά το παιχνίδι με τον Αμπελωνιακό;

«Ο Δωτιέας όπως και οι άλλες ομάδες του 3ου Ομίλου είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο, μιας και έτσι είναι το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα όμως, οι υποχρεώσεις είναι σε επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι, οι περισσότεροι παράγοντες είναι ερασιτέχνες και οι περισσότεροι παίκτες δεν είναι επαγγελματίες. Πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα δημιουργηθήκαν από αφέλεια. Είχαμε κάποια προβλήματα με το ρόστερ με τραυματισμούς και ασθένειες, ενώ έφυγαν και αρκετοί παίκτες την περίοδο του Ιανουαρίου. Πιστεύω πως όσα είπα τότε λειτούργησαν για το καλό της ομάδας. Αυτήν την στιγμή είμαστε σε καλό δρόμο με τις συζητήσεις που γίνονται με τον Αχιλλέα Στεργιάκη και στο μέλλον η ομάδα θα πάει καλύτερα όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι».

Πως κρίνετε το πρωτάθλημα μέχρι τώρα;

«Νομίζω ότι ο 3ος Όμιλος είναι ο πιο δύσκολος στην Γ’ Εθνική, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους άλλους Ομίλους. Πιστεύω ότι η Λαμία και η Κύμη είναι καλές ομάδες, αλλά ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας και ο Δωτιέας Αγιάς έχουν παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και θα επιβιώσει η ομάδα που είναι πιο συγκρατημένη και θα έχει δουλέψει πιο πολύ».

Υπάρχει η δυνατότητα για κάτι καλύτερο στον 2ο γύρο;

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Από εκεί και πέρα, ο Δωτιέας έχει παίκτες με πολύ ταλέντο, όπως ο Σωτήρης Τσιλούλης και ο Θωμάς Τσιρογιάννης. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα πάρουν τις εμπειρίες και θα γίνουν καλύτεροι. Επίσης, έχω ξεχωρίσει τον Μάλτζαρη και τον Γκαλίτσιο. Υπάρχει ο Λούγκος, ο Γούτος, ο Βαλαώρας, ο Τσακάλι. Δηλαδή δουλεύουμε με παιδιά με μικρή ηλικία. Ο Δωτιέας δουλεύει με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας σε σχέση με άλλες ομάδες της κατηγορίας. Πιστεύω ότι στον 2ο γύρο με τον ενθουσιασμό που υπάρχει η ομάδα θα έχει πολύ καλύτερο πρόσωπο».

Υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης για τα ταλέντα που υπάρχουν;

«Σίγουρα, ο Νομός Λάρισας φημίζεται για τα ταλέντα που έχει βγάλει. Είμαι σίγουρος ότι κάποια παιδιά που μας έδωσε η ΑΕΛ ως δανεικούς θα μπορέσουν να επιστρέψουν το καλοκαίρι και να βοηθήσουν την ΑΕΛ».

Είναι ευνοϊκές οι συνθήκες ώστε παιδιά αυτής της ηλικίας να δουλέψουν;

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή είναι να δουλέψει και να κάνει το κάτι παραπάνω για να διακριθεί. Σίγουρα, από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Το μεγαλύτερο κομμάτι για εμένα είναι η παιδεία που έχουν από το σπίτι και από τους γονείς. Για εμένα, οι γονείς πρέπει να στηρίζουν ένα παιδί και να το αφήνουν να δουλέψει σύμφωνα με αυτά που θα του πει ο προπονητής».

Τι ελλείψεις υπάρχουν στην Λάρισα σχετικά με την προπόνηση;

«Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ότι δεν υπάρχουν γήπεδα και αρκετές ομάδες γυρνάν εδώ κι εκεί για να κάνουν προπόνηση».

Πως αποφασίσατε να έρθετε στον Δωτιέα;

«Ξεκίνησα την προπονητική στα 32 μου, μιας και είχα ένα ατύχημα σαν ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησα από την Καλλονή, στην συνέχεια πήγα σε Πανηλειακό και Εορδαϊκό. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν προπονητές και προπονητές, πρόεδροι και πρόεδροι. Πιστεύω ότι μια επιτυχία με την ομάδα της Αγιάς, θα ήταν για εμένα καλύτερη από το να πήγαινα στα Γιαννιτσά, ή στα Μέγαρα. Δέχτηκα προτάσεις κι από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, αλλά νομίζω ότι έκανα το σωστό που παρέμεινα. Θέλω να καταφέρω η ομάδα να σωθεί κι από εκεί και πέρα να πάω σε κάποια ομάδα παραπάνω κατηγορίας».

Σε ποιες ομάδες είχατε τις περισσότερες εμπειρίες;

«Ξεκίνησα στην Καλλονή, όπου είχα αρκετές εμπειρίες. Από εκεί και πέρα για εμένα η μεγαλύτερη εμπειρία ήταν ο Αλέξης Κούγιας, όταν ήμουν στην Παναχαϊκή. Είναι πολύ παρεξηγημένος και ξέρει πολύ καλά από ποδόσφαιρο».

Ως ποδοσφαιριστής ποιες ομάδες έχετε ξεχωρίσει;

«Σίγουρα η Ξάνθη, όπου πέρασα πολύ καλά γιατί ήταν ομάδα πρότυπο. Από εκεί και πέρα ξεχώρισα την Κέρκυρα που είχα έναν τεράστιο προπονητή, τον Νίκο Αναστόπουλο. Από εκεί και πέρα, τέτοιες ομάδες πρέπει να έχουν κόσμο αλλιώς θα είναι ασανσέρ, γιατί ο κόσμος είναι που βοηθάει μια ομάδα της επαρχίας».

Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο για την ΑΕΛ;

«Πιστεύω ότι όλοι εμείς που είμαστε Λαρισαίοι κι αγαπάμε αυτήν την ομάδα θέλουμε να την βλέπουμε να παίζει στην Α’ Εθνική, αλλά κάποιοι λάθος χειρισμοί την έφεραν να παίζει σε αυτήν την κατηγορία. Από εκεί και πέρα, δεν θα ήθελα να επεκταθώ γιατί είμαι επαγγελματίας προπονητής. Εγώ την ΑΕΛ την έχω στο μυαλό μου ως πρωταθλήτρια όπως την είχα δει όταν ήμουν στο Δημοτικό».

Είναι στόχος σας να πάτε στην ΑΕΛ;

«Εάν κάποια στιγμή στο μέλλον ήμουν άξιος να προπονήσω την ομάδα της ΑΕΛ, θα ήταν μεγάλη μου χαρά. Ένα μεγάλο μου όνειρο είναι η Λάρισα, όπως επίσης και το να φτάσω στο ίδιο επίπεδο με αυτό που ήμουν ως ποδοσφαιριστής. Ένα παράπονο που έχω από την ποδοσφαιρική μου καριέρα είναι ότι δεν έχω παίξει στο Αλκαζάρ ποτέ».

Ποιο γήπεδο είναι καλύτερο, το Αλκαζάρ ή το AEL FC ARENA;

«Εντάξει, στο Αλκαζάρ η ομάδα έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, αλλά το νέο γήπεδο είναι κάτι το διαφορετικό. Η ακουστική του γηπέδου είναι καταπληκτική και αυτό που μπορεί να προκαλέσει τσακίζει κόκκαλα, οπότε θα έλεγα ARENA».

Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο για τους δύο Ομίλους όπου αγωνίζονται ομάδες της Λάρισας;

«Σίγουρα, η ΑΕΛ πιστεύω ότι είναι πρωταθλήτρια από τώρα. Από εκεί και πέρα, στον Οικονόμο γίνεται πολύ καλή δουλειά κάτι που οφείλεται στον Κώστα Κατσάρα. Στον δικό μας τον Όμιλο, πιστεύω ότι εμείς και η Τερψιθέα τα πάμε καλά αλλά και ο Αμπελώνας έχει ελπίδες να σωθεί. Ο Μαχητής είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και θα δώσει μεγάλο αγώνα όπως κι εμείς για να κρατηθεί στην κατηγορία».