Βαθμολογία

Ουκρανία: 12 νεκροί σε σύγκρουση τρένου με λεωφορείο

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στη βορειοανατολική Ουκρανία όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο το οποίο εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Από το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε σε ισόπεδη διάβαση στην περιοχή του Σούμι, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, στη σιδηροδρομική διάβαση κοντά στα χωριά Μπιλάνι και Βίρι σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ τρένου και μινιμπάς», ανέφερε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής Προεδρίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα επέβαιναν σε λεωφορείο ή τρένο.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, μετέδωσαν ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το λεωφορείο κόπηκε στα δύο. Εκπρόσωποι της υπηρεσίας των σιδηροδρόμων επέρριψαν την ευθύνη για το δυστύχημα στον οδηγό του λεωφορείου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή του κρατικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, ο οδηγός αγνόησε τον κόκκινο σηματοδότη και επιχείρησε να διασχίσει την αφύλακτη διάβαση τη στιγμή που ερχόταν το τρένο.