Βαθμολογία

Microsoft: Aποχωρεί o Γκέιτς, αναλαμβάνει ο Ναντέλα

Η Microsoft ανακοίνωσε και επισήμως την Τρίτη ότι ο Ινδός Σάτια Ναντέλα αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές διαρροές στον διεθνή Τύπο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο διορισμός του Ναντέλα δίνει τέλος στη μακρόχρονη διαδικασία αντικατάστασης του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Στιβ Μπάλμερ, ο οποίος είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Αύγουστο την πρόθεσή του να αποχωρήσει.

Η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης, ότι το στέλεχος της εταιρείας Τζον Τόμσον θα διαδεχθεί τον ιδρυτή της, Μπιλ Γκέιτς, στη θέση του προέδρου. Ο Γκέιτς θα αναλάβει έναν νέο ρόλο, αυτόν του «συμβούλου τεχνολογίας» και, παράλληλα, θα διατηρήσει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο ινδικής καταγωγής Σάτια Ναντέλα - επικεφαλής μέχρι σήμερα του cloud computing, της υπηρεσίας που προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων σε μια μεγάλη κεντρική μνήμη γνωστή ως «νέφος» στα ελληνικά - γεννήθηκε πριν από 46 χρόνια στην πόλη Χιντεραμπάντ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Αντρα Πραντές.

Αφότου σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στην Ινδία, ο Ναντέλα μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στην οικογένεια της Microsoft εισήλθε πριν από 22 χρόνια, το 1992, καταλαμβάνοντας κατά την πολυετή καριέρα του διάφορες επιτελικές θέσεις.

Πηγή: shootandgoal.com