Βαθμολογία

«Θα μιλήσω την κατάλληλη στιγμή»

Ο Φερνάντο Σάντος βρέθηκε στην παρουσίαση του συλλεκτικού κόμικ για την δεκαετή πορεία της Εθνικής Ελλάδας μετά την κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία και φυσικά ρωτήθηκε για το αν τελικά θα παραμείνει στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

«Σήμερα δεν ήρθαμε να επικεντρωθούμε σε αυτό το θέμα. Ήρθαμε να μιλήσουμε για αυτήν την πολύ όμορφη προσπάθεια και όχι για την παραμονή μου. Θα υπάρξει η κατάλληλη στιγμή που θα μιλήσω. Εγώ κρατάω την αντίδραση των παιδιών (αφού νωρίτερα είχε υπάρξει αποθέωση στις συμβουλές που τους έδωσε). Δεν είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε θέματα ποδοσφαίρου. Σήμερα πρέπει να σταθούμε σε αυτήν την πρωτοποριακή για την Ελλάδα προσπάθεια που έκαναν οι άνθρωποι που βρίσκονται μαζί μου στο πάνελ. Είναι μια καταπληκτική ιδέα και το να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά είναι τεράστια χαρά», είπε, ενώ νωρίτερα αναφέρθηκε στο κόμικ:

«Είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια. Μικροί και μεγάλοι να μάθουν διάφορα γεγονότα που αφορούν την Εθνική ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι που βρίσκομαι εδώ μαζί με παιδιά και με ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής».

Για το ταξίδι που ξεκίνησε από την Πορτογαλία με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004, σχολίασε: «Για μένα είναι μία γλυκόπικρη γεύση, διότι ο τελικός έγινε στην πατρίδα μου και το πήρε η Ελλάδα, αλλά χάρηκα που είχα παίκτες εκείνης της ομάδας στους συλλόγους που είχα εργαστεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να έχει επιτυχίες και τα επόμενα χρόνια».

Στα παιδιά από τα σχολεία που βρέθηκαν στην εκδήλωσε είπε: «Μην φοβάστε να ονειρεύεστε, να βάζετε υψηλούς στόχους για να βοηθήσετε τους εαυτούς σας και την Ελλάδα».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στο επετειακό φιλικό που θα γίνει τέλη Μαΐου με την Εθνική ομάδα του 2004, αφού συμπληρώνονται 10 χρόνια από την κατάκτηση του Euro: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό και σπουδαίο να παίξουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004. Θα ένιωθα δέος και θα άρπαζα την ευκαιρία, ένα ήμουν εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής και μου δινόταν η ευκαιρία να παίξω. Μπορώ να πω ότι οι διεθνείς του 2004 κάνουν εντατικές προπονήσεις».

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσας και τρεις παλιοί διεθνείς, ο Νικοπολίδης, ο Δέλλας και ο Μπασινάς.

Πηγή: zougla.gr