Βαθμολογία

Δεν θα γίνει έρευνα σε βάρος του Γούντι Αλεν

«Οι εισαγγελικές Αρχές του Κονέκτικατ δεν διεξάγουν έρευνα σε βάρος του Γούντι Αλεν», δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του εισαγγελέα της πολιτείας, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας που έκανε η υιοθετημένη κόρη του σκηνοθέτη και ηθοποιού ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Αλεν όταν ήταν επτά ετών.

Το 1993, μετά την έρευνα που είχε διεξαχθεί τότε, ο εισαγγελέας είχε αποφασίσει να μην ασκήσει δίωξη στον Γούντι Αλεν, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες. Νομικοί υποστηρίζουν ότι η υπόθεση πιθανότατα έχει παραγραφεί.

«Δεν έχουμε καμία έρευνα σε εκκρεμότητα. Εάν λαμβάναμε κάποια καταγγελία θα την εξετάζαμε, όπως κάνουμε με όλες, και θα κάναμε τις κατάλληλες ενέργειες», είπε ο Μαρκ Ντιπουί, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Κονέκτικατ.

Η Ντίλαν Φάροου, 28 ετών σήμερα, περιέγραψε την κακοποίησή της από τον 78χρονο Αλεν σε επιστολή της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο Γούντι Αλεν την κακοποίησε σεξουαλικά στο σπίτι που διατηρούσε η ηθοποιός και πρώην σύντροφος του σκηνοθέτη, Μία Φάροου, στο Κονέκτικατ.

Με βάση τη νομοθεσία της πολιτείας αυτής, ο εισαγγελέας που εξετάζει μια καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου έχει στη διάθεσή του χρονικό διάστημα πέντε ετών για να ασκήσει δίωξη. Η Φάροου υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε το 1992.

Ο ίδιος ο δημιουργός χαρακτήρισε, μέσω των συνεργατών του, «ψευδή και αισχρή» την ανοικτή επιστολή της Ντίλαν Φάροου. Η ατζέντις του σκηνοθέτη είπε ότι ο Αλεν «θα απαντήσει σύντομα ο ίδιος» για την υπόθεση.

Ο δικηγόρος του Aλεν, Eλκαν Αμπράμοβιτς, επίσης αντέδρασε, λέγοντας πως η επιστολή «ανασύρει μία κατηγορία που κατασκευάστηκε από μία ζηλόφθονα σύντροφο πριν από 20 χρόνια και απορρίφθηκε από τις Aρχές».