Βαθμολογία

Νέος σεισμός 5,7 βαθμών, συγκλόνισε την Κεφαλονιά (Video)

Nέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε την Κεφαλονιά νωρίς το πρωί της Δευτέρας (3/2) στις 5.08. Η ηλεκτρονική καταγραφή του γεωδυναμικού ινστιτούτου της Αθήνας έδειξε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ισχυρότατη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, με τον ισχυρό σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί, στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, όπως την Πάτρα, όπως η Αχαΐα, η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία.   Στις 5.16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αρχικά το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού στα 6,4 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε δίνοντας μέγεθος σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο το επίκεντρο εντοπίστηκε 122 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας σε σχετικά μικρό βάθος 13,7 χιλιόμετρα.

  Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κεφαλονιά, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη (5/2), όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκκάτος. Όπως ανέφερε, θα γίνουν επανέλεγχοι σε όλα τα σχολεία από αρμόδιους μηχανικούς του υπουργείου Παιδείας.

">http://