Βαθμολογία

Εύκολη νίκη της ΑΕΛ στην Πρέβεζα (0-5)

Σε εύκολο απόγευμα μετέτρεψε η ΑΕΛ ένα παιχνίδι δύσκολων καιρικών συνθηκών (αέρας και βροχή) στην Πρέβεζα με τον τοπικό ΠΑΣ (Άγιος Θωμάς) για την 16η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Το 0-5 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα, που ήταν ένα διαρκής – πλην μεμονωμένων περιπτώσεων  - μονόλογος της ΑΕΛ, η οποία κράτησε τη διαφορά στους 7 πόντους από τον 2ο Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Το σκορ άνοιξε ο Πλιάγκας στο 25’ με κοντινό σουτ παίρνοντας το «ριμπάουντ» μετά από ασταθή απόκρουση του Πανούση σε σουτ του Νεμπεγλέρα. 0-2 στο 38’ από τον Γκούρτσα, ο οποίος βγήκε μόνος στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων μετά από κεφαλιά-πάσα του Πλιάγκα. Στο 43’ ακυρώθηκε γκολ του Μήτση αφού η μπάλα μετά από το κεφάλι χτύπησε και στο χέρι του έμπειρου αμυντικού.

Το τρίτο σημείωσε ο Πλιάγκας στο 49’ με κοντινή προβολή προ του Πανούση, κυνηγώντας τη μπάλα μετά από σουτ του Πατινιώτη που κόντραρε στα πόδια των αμυντικών. Στο 69’ με σουτ με το αριστερό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Νεμπεγλέρας αξιοποίησε ιδανικά την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μπουσινάκη για το 0-4. Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο Μπλέντι με κοντινό σουτ μετά από ωραία συνεργασία Μπουσινάκη-Γκούρτσα.

Η ΑΕΛ είχε ακόμη τουλάχιστον 4-5 ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ, ενώ σε δύο περιπτώσεις ο Σικαλιάς κράτησε το μηδέν στην εστία του αποκρούοντας καταπληκτικά ισάριθμες προσπάθειες του Σιδέρη στο 53’ (φάουλ) και στο 54’ (τετ-α-τετ).

ΠΑΣ Πρέβεζα (Κωνσταντίνος Αμάραντος): Πανούσης, Τσιόκας (81’ Κίστης), Νίκου, Ζήσης, Μάρκος, Μπάτσος, Καταπόδης, Σκαμνέλος, Σιδέρης, Χουλιάρας (55’ Δαρδαμάνης), Δημουλιάς.

ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης): Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης (70’ Κορομηλάς), Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (58’ Μπουσινάκης), Πατινιώτης (75’ Αγρόδημος), Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι.