Βαθμολογία

Προτεραιότητα στην ανάπτυξη των παραλίων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε προχθές το βράδυ στην αίθουσα του δημαρχείου Πυργετού ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μεσαγγάλων – Καστρί Λουτρού με συντονιστή τους Ενεργούς Πολίτες Μεσαγγάλων - Καστρί Λουτρού και με τη συμμετοχή του Δήμου Τεμπών.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των παραλίων του Δήμου Τεμπών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου αναδεικνύοντας παράλληλα τους ορεινούς όγκους, τα χωριά και τα Τέμπη. Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών κ. Φάνης Βουλιώτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους για την παρουσία τους αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του συλλόγου και τους σκοπούς του. Στο ίδιο κλίμα και η παρέμβαση του συντονιστή, από πλευράς Ενεργών Πολιτών κ. Νίκου Καλτσά. Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος χαιρέτισε αρχικά την πρωτοβουλία για την ειδική αυτή εκδήλωση.

Ο κ. Κολλάτος μίλησε για τα πλεονεκτήματα τα οποία έχει ο Δήμος Τεμπών ο οποίος προήλθε από τη συνένωση τεσσάρων «Καποδιστριακών» Δήμων και της Κοινότητας Αμπελακίων.

Ο κ. Κολλάτος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε ο Δήμος και τις εκδηλώσεις που έγιναν σε συνεργασία και με τους συλλόγους. Ο δήμαρχος Τεμπών είπε επίσης ότι η συνάντηση αυτή έχει ως σκοπό την ενοποίηση όλων των μέχρι τώρα πρωτοβουλιών. Παράλληλα θύμισε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Τουρισμού και στη Διεύθυνση Τουριστικής και Οργάνωσης.

Στην επιστολή αυτή ο κ. Κολλάτος αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται για μια οργανωμένη τουριστική προβολή της περιοχής υπέβαλε συγκεκριμένο προτεινόμενο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Τεμπών για το 2014:Στην οργανωμένη αυτή πρόταση αναφέρονται μεταξύ άλλων η αναπαραγωγή ψηφιακών αντιτύπων σε έξι γλώσσες ενός DVD που αφορά στη γενικότερη τουριστική προβολή, την οργάνωση τουριστικής προβολής μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις τουρισμού, διαφημιστικές καταχωρίσεις κ.ά. Τέλος ο κ. Κολλάτος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του οικιστικού ζητήματος στα παράλια, καθώς και για την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις για την προσφορά τους στους: Δημήτρη Θεοδωράκη, Βασίλη Καλτσά, Στέλιο Μακρή, Αγγελική Βουλιώτη και Ελένη Νήτα. Ακολούθησε η προβολή του τουριστικού DVD και η παρουσίαση του Τεχνικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου που αφορά στους επαγγελματίες με βάση τις υπάρχουσες δυνατότητες αλλά και τις νέες προοπτικές που αναπτύσσονται ή θα πρέπει να αναπτυχθούν στην περιοχή. Ακολούθησε εποικοδομητική συζή - τηση μέχρι αργά το βράδυ. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσάτσαρης, Ευθύμιος Μπουζέκης και Μιχάλης Καρατέγος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Ρήγας, Θεοδ. Κουτσοδήμος και Βασίλης Κρητικός, οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, των εξωραϊστικών συλλόγων Μεσαγγάλων και Καστρί – Λουτρού κ. Βασίλης Μπάκαβος και Γιώργος Γελαδάρης και πλή - θος κόσμου.

Πηγή: Εφημ. Ελευθερία
(Κώστας Τσόλας)