Βαθμολογία

Προληπτική ανάκληση ηλεκτρικών συσκευών

Προληπτικά ανακαλούνται από την αγορά αερόθερμο μάρκας Bluesky και συσκευή παρασκευής εσπρέσο μάρκας Tiger καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, ανακαλεί προληπτικά το προϊόν αερόθερμο BFH2000A-13 BLUESKY.

Η εταιρεία ενημερώνει όλους τους καταναλωτές, που έχουν αγοράσει το εν λόγω προϊόν, το οποίο διακινείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «Μαρινόπουλος Α.Ε.», με γραμμοκώδικα (bar code): 3610882225803, ότι προχωρά σε οικειοθελή ανάκληση των προϊόντων αυτών, επειδή από τους ελέγχους ρουτίνας που πραγματοποιεί η εταιρία, βρέθηκε φραγμένος ο εξαερισμός στο πίσω μέρος της συσκευής, το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα συμβάν, που να σχετίζεται με το ανωτέρω προϊόν.

Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές, που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο με την αξία της αγοράς του προϊόντος. Αντίστοιχα, καλούνται οι καταναλωτές να ενημερώσουν τα άτομα στα οποία έχουν ενδεχομένως δωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν ότι μπορούν να το επιστρέψουν χωρίς την απόδειξη αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε. στο τηλέφωνο 801 802 5000 (ώρες λειτουργίας από 08.00πμ έως 22:00μμ).

Ανάκληση «Συσκευή εσπρέσο» μάρκας Tiger με κωδικό 1602352

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TIGER HELLAS A.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί ανάκληση προϊόντος «Συσκευή εσπρέσο» μάρκας Tiger με κωδικό 1602352 και γραμμοκώδικα 200016023523.

Το εν λόγω προϊόν είναι συσκευή εσπρέσο τύπου μπρίκι με βαλβίδα ασφαλείας για την παραγωγή καφέ εσπρέσο ποσότητας έως και τεσσάρων (4) φλιτζανιών. Σύμφωνα με έλεγχο, σε κάποιες περιπτώσεις η βαλβίδα ασφαλείας δεν πληροί τις απαιτήσεις ποιότητας.

Μετά από αυτό η εταιρία TIGER οικειοθελώς σταμάτησε την εισαγωγή και την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος και πραγματοποιεί ανάκληση αυτού από τις 27 Ιανουαρίου 2014. Στην Ελλάδα έχουν εισαχθεί 672 τεμάχια εκ των οποίων 668 τεμάχια έχουν διατεθεί στην αγορά.

Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο με την αξία της αγοράς του προϊόντος. Αντίστοιχα, καλούνται οι καταναλωτές να ενημερώσουν τα άτομα στα οποία έχουν ενδεχομένως δωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν ότι μπορούν να το επιστρέψουν χωρίς την απόδειξη αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στη διεύθυνση: tigerhellaswebsite@gmail.com.

Πηγή: newpost.gr