Βαθμολογία

Αφιέρωμα στον ποδοσφαιριστή της Δήμητρας Γιάννουλης Στέλιο Πατσιωτό

Ο Στέλιος Πατσιωτός είναι ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται από πέρσι τον Ιανουάριο με τα χρώματα της Δήμητρας Γιάνουλης, παίρνοντας μεταγραφή από τη Δόξα Αργυροπουλίου.

Παίζει συνήθως σαν επιθετικός (σέντερ φορ), έχοντας σημειώσει με την ομάδα του στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, 20 τέρματα σε 21 αγώνες, διεκδικώντας ταυτόχρονα την πρώτη θέση των σκόρερ στην κατηγορία από τον επίσης δεινό γκολτζή της Δόξας Βλαχογιαννίου Θανάση Λιόλιο, ο οποίος προηγείται στον αντίστοιχο πίνακα των σκόρερ κατά ένα τέρμα.

Μιλώντας στον συντάκτη του athleticlarissa Γιώργο Μπαμπάλη, ο Στέλιος Πατσιωτός αναφέρθηκε στα παρακάτω, που αφορούν την ομάδα που σήμερα αγωνίζεται, τους στόχους της Δήμητρας, τις δικές του επιθυμίες καθώς και το πως βλέπει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο αποτελεί σαφώς το σκαλοπάτι αναρρίχησης ενός νεαρού αθλητή  στα μεγαλύτερα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

- «Η φετινή σπουδαία πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι συνέχεια της πολύ καλής περσινής ποδοσφαιρικής χρονιάς, όπου η Δήμητρα Γιάννουλης τερμάτισε στη 2η θέση της κατηγορίας, κατακτώντας παράλληλα το κύπελλο ερασιτεχνικών σωματείων του νομού. Με την έναρξη της νέας σεζόν ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά, θέτοντας η ομάδα ως πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, βλέποντας παράλληλα με θετικό μάτι και το κύπελλο».

- «Η μέχρι τώρα συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα (47 βαθμοί σε 21 παιχνίδια) θεωρείται ως ικανοποιητική, με δεδομένο ότι απομακρυνθήκαμε κατά 6 πόντους από τον δεύτερο διεκδικητή, χωρίς ωστόσο τίποτε να έχει οριστικά κριθεί μιας και απομένουν 13 παιχνίδια μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και όλα είναι ρευστά. Θεωρώ επίσης πως η αγωνιστική παρουσία μας είναι πολύ καλή, υπάρχουν όμως  περιθώρια βελτίωσης σε ένα πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό, με πολλά σωματεία να φλερτάρουν όσον αφορά την κατάταξη της κορυφής και αντίθετα να γίνεται σοβαρή προσπάθεια στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, για τη σωτηρία αντίστοιχα. Παρότι σαν ομάδα καταφέραμε εδώ και 4-5 αγωνιστικές να βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, θεωρώ πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σεβόμενοι παράλληλα και υπολογίζοντας τον κάθε αντίπαλο».

- «Παράλληλα με το πρωτάθλημα, εξίσου σπουδαία κρίνεται και η πορεία της Δήμητρας στο θεσμό του κυπέλλου, καθώς αποκλείσαμε ως τώρα 4 ομάδες (Όλυμπο Χειμαδίου, ΠΑΟΛ Αβέρωφ, Δάφνη Γλαύκης και Αστραπή Ν. Πολιτείας), περνώντας στην ημιτελική φάση, όπου θα αναμετρηθούμε τελικά 4 ομάδες, μέχρι να προκύψει και εδώ ο νικητής, που θέλω και εύχομαι να είναι η ομάδα μου».

- «Το σκοράρισμα είναι κάτι που σίγουρα με ενδιαφέρει, επιδιώκοντας να είμαι εγώ ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας κατά τη φετινή περίοδο. Το γκολ δεν είναι καθαρά προσωπική υπόθεση με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται συνήθως ύστερα από ομαδική προσπάθεια και άλλων συμπαιχτών. Προέχει πάνω από όλα η επιτυχία της ομάδας και έρχεται σε δεύτερη μοίρα το ποιός θα σημειώσει τέρμα. Ωστόσο σε κάθε αθλητή αρέσουν οι διακρίσεις και το γκολ αποτελεί σημαντική διάκριση για αυτόν που το χρεώνεται».

- «Είμαι ευχαριστημένος από το γενικό κλίμα που επικρατεί στο σωματείο της Δήμητρας Γιάννουλης. Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι αγαπάμε την ομάδα και κάνουμε όλοι αρκετά μεγάλη προσπάθεια για να την οδηγήσουμε πολύ ψηλά, κάτι που στερούνταν για πολλά χρόνια η Γιάννουλη. Συμμετέχοντας και εγώ από πέρσι σε αυτή την προσπάθεια, νιώθω χαρούμενος και περήφανος για ότι μέχρι σήμερα όλοι μαζί καταφέραμε και που διαφαίνεται πως υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη προοπτική. Η επιτυχία, αν έλθει, θα είναι ασφαλώς η δικαίωση και η ανταμοιβή των κόπων μας».

- «Κάθε παίχτης, ιδίως όταν βρίσκεται σε νεαρή ηλικία, περιμένει να του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία καθώς και ανάλογη πίστωση χρόνου από τον προπονητή του, για να δείξει τις δυνατότητες που έχει, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο όσον αφορά την αξία του σαν ποδοσφαιριστής, καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντελούν στην ανάδειξη των όποιων ικανοτήτων. Σε μένα δόθηκαν αυτές οι ευκαιρίες από τους προπονητές μου (κ Μπουρνάκα και Μπακογιάννη) συντελώντας σε αυτό σίγουρα η διοίκηση του σωματείου της Γιάννουλης, με τη μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου και τους οποίους ευχαριστώ γι’ αυτό. Προσπάθησα και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι όσο καλύτερα γίνεται και θα ήθελα πολύ σύντομα να δικαιώσω τόσο το σύλλογο καθώς και τον εαυτό μου».

- «Ο ορίζοντας των προσωπικών μου φιλοδοξιών στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι αρκετά ευρύς και θεωρώ πως η επιθυμία μου να παίξω μπάλα σε επαγγελματική κατηγορία, έχει θέση εκεί μέσα. Σε μένα εναπόκειται ώστε να συνεχίσω να δουλεύω ακόμη πιο σκληρά και πιο εντατικά, παίζοντας σαφώς ρόλο στην όποια εξέλιξη και ο παράγων τύχη, ευχόμενος  να μου τύχει».

* Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.