Βαθμολογία

Αντώνης Κωνσταντίνου: «Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας»

Ο παίκτης της Δόξας Ομορφοχωρίου, Αντώνης Κωνσταντίνου, βρέθηκε στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει σχετικά με την πορεία της ομάδας του, το φετινό πρωτάθλημα, τα χρόνια που πέρασε στην ΑΕΛ και άλλα πολλά. Αναλυτικά η συζήτηση:

Πως είναι η φετινή χρονιά για την ομάδα σου;

«Σίγουρα, φέτος η ομάδα θα δώσει αγώνα για την σωτηρία της. Βέβαια, δεν είναι ακριβώς στο χέρι μας το τι θα γίνει, καθώς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την Γ’ Εθνική, αλλά από εκεί και πέρα, θα κάνουμε την προσπάθεια μας. Είναι πολύ δύσκολο μια νεοφώτιστη ομάδα να σταθεροποιηθεί στην Α’ Ερασιτεχνική. Πρέπει να υπάρχουν παίκτες που να ξέρουν την κατηγορία, για να βοηθήσουν».

Πως βλέπεις να διαμορφώνεται η κατάσταση στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος;

«Η ομάδα έχει πάρα πολλές δυνατότητες και το έχουμε αποδείξει με μεγαλύτερους αντιπάλους. Είμαστε πολύ δυνατοί και μέσα και έξω, αλλά μας έχουν στοιχίσει κάποια παιχνίδια που είχαμε με ισάξιες ομάδες. Τώρα, πάμε να πάρουμε όσους βαθμούς περισσότερους μπορούμε».

Πως κρίνεις το πρωτάθλημα;

«Φέτος, είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και θα υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Από εκεί και πέρα, θα κάνουμε ότι μπορούμε».

Έγιναν μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου;

«Ναι, πήραμε τον Αντώνη Ραμάι, που έχει βοηθήσει πολύ μέχρι στιγμής. Επίσης, πήραμε τον Ντακούλα από τον Άγιο Θωμά και έναν επιθετικό».

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα παλέψουν για την παραμονή;

«Οι ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία, σίγουρα, είμαστε εμείς, το Αργυροπούλι, ο Σμόλικας και ίσως ο Απόλλωνας. Από εκεί και πέρα, δεν έχει τελειώσει τίποτα, η Ελασσόνα και τα Καλύβια μπορεί να είναι πιο κάτω από εμάς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πιστεύω ότι τα επόμενα τρία με τέσσερα παιχνίδια θα κρίνουν την κατάσταση. Είναι παιχνίδια ζωής και θανάτου. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε εκτός».

Πως κρίνεις το επόμενο παιχνίδι;

«Κακά τα ψέματα έχουμε ένα παιχνίδι με τον Σμόλικα, που έτσι όπως έχει η κατάσταση έχει μπλεχτεί κι αυτός σε περιπέτειες και έτσι εμείς πρέπει να κερδίσουμε για να μπορούμε να διεκδικήσουμε στην συνέχεια το κάτι παραπάνω».

Αγωνίζεσαι στην θέση του τερματοφύλακα. Πως αντιμετωπίζεις την πίεση που έχει αυτήν η θέση;

«Είναι πολύ δύσκολη θέση. Μπορεί να περάσουν αρκετά χρόνια, μέχρι ένας τερματοφύλακας να καταξιωθεί. Μπορεί μέσα σε μια στιγμή να γίνεις ο πιο μοιραίος παίκτης, ή ο άνθρωπος του αγώνα. Η επιλογή μου για αυτήν την θέση, είναι επειδή από μικρός μου άρεσε πολύ ο Νικοπολίδης και αργότερα ο Μπουφόν, έτσι επέλεξα κι εγώ να γίνω τερματοφύλακας».

Σε τοπικό επίπεδο γίνεται δουλειά με τους τερματοφύλακες;

«Για να δουλέψει ένας τερματοφύλακας, χρειάζεται πολλά εφόδια από την ομάδα. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα καθώς στην ομάδα μου δεν έχω πρόβλημα και έχω δύο ανθρώπους που με βοηθάν πολύ. Ο ένας είναι ο Νίκος Γκούλιος και ο άλλος, ο Ευριπίδης Βακουφτσής. Τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο».

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Το κλίμα από την αρχή ήταν πολύ καλό. Στην πορεία κάπου δυναμιτίστηκε αλλά στην συνέχεια όλα έστρωσαν και έτσι είμαστε τώρα όλοι σαν μια οικογένεια».

Τι έχεις κρατήσει από την μέχρι τώρα πορεία σου;

«Από τα χρόνια που έχω αγωνιστεί, έχω κρατήσει πολύ καλές σχέσεις με παίκτες, διοικήσεις αλλά και με φιλάθλους. Θέλω να συνεχίσω σε αυτόν τον ρυθμό. Από εκεί και πέρα, είμαι δανεικός από την ΑΕΛ και θέλω να επιστρέψω για να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».

Πως κρίνεις τους τερματοφύλακες της ΑΕΛ;

«Εντάξει, ο Σικαλιάς είναι πάρα πολύ καλός και δίκαια είναι εδώ που είναι. Δεν είναι τυχαίο που παλιότερα ήταν στον Παναθηναϊκό».