Βαθμολογία

Εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στην Google

Η Google επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι εξαγόρασε τη Deep Mind, μια νεοσύστατη βρετανική εταιρεία που αναπτύσσει αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης με εφαρμογή στα βιντεοπαιχνίδια και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ο γίγαντας του Διαδικτύου επιβεβαίωσε τη συμφωνία στο δικτυακό τόπο Recode (γνωστό παλαιότερα ως AllThingsD) που αποκάλυψε πρώτος την είδηση.

Σύμφωνα μάλιστα με το δικτυακό τόπο The Information, η Deep Mind είχε προσελκύσει και το ενδιαφέρον του Facebook. Η Google φέρεται να κατέβαλε γύρω στα 500 εκατ. δολάρια για την εξαγορά.

Η Deep Mind, με έδρα το Λονδίνο, έχει ως δηλωμένο στόχο την ανάπτυξη υπολογιστών που σκέπτονται ως άνθρωποι, και απασχολεί σήμερα γύρω στους 50 νευροεπιστήμονες και ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης. Ένας από τους ιδρυτές της είναι ο Ντέμις Χασάμπις, γνωστός νευροεπιστήμονας, σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών και πρώην παιδί-θαύμα στο σκάκι.

Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει η Google την τεχνογνωσία της βρετανικής εταιρείας. Ίσως πάντως ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη ευφυών ρομπότ, έπειτα από την εξαγορά αρκετών σημαντικών εταιρειών ρομποτικής. Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η Google κατέβαλε 3,2 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Nest, μιας αμερικανικής εταιρείας που παράγει έξυπνους θερμοστάτες και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας για το σπίτι.