Βαθμολογία

Επιστρέφουν τα χρήματα από τις μίζες

Για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών, την παροχή στέγης σε άπορους φοιτητές και τη διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα Braille για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών θα διατεθούν τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ.ευρώ) που προέρχονται από μίζες και έχουν συγκεντρωθεί σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας και Παιδείας, Άδ.Γεωργιάδη και Κ.Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα. Βάσει της απόφασης αυτής, το ποσό των 17,7 εκατ.ευρώ που προέρχεται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παρανόμως χορηγηθείσες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων θα διατεθεί σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε τα 13,2 εκατ. ευρώ να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων πολιτών. Τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Παιδεία για την κάλυψη δαπανών στέγασης 3.000 φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια αλλά και για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε τυφλούς μαθητές.

Πηγή: thessalianews.gr