Βαθμολογία

Σαρανταπέντε μετασεισμοί στην Κεφαλονιά

Σαρανταπέντε μετασεισμούς, από 3 έως 5,1 Ρίχτερ, είχαν καταγράψει, μέχρι τις 9 το πρωί της Δευτέρας (27/1) , οι σεισμογράφοι στην Κεφαλονιά, μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ. Το νησί έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, βρίσκεται στο Αργοστόλι, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Το θετικό στοιχείο είναι ότι είχαμε δεκάδες, εκατοντάδες μικρότερους σεισμούς και φαίνεται ότι η σεισμική ενέργεια εκτονώνεται, με πάνω από 20 σεισμούς με επίπεδο πάνω από 4,5 Ρίχτερ, και εκατοντάδες κάτω από 4,5. Έχουν μικρό βάθος, γύρω στα 10 χιλιόμετρα οι σεισμοί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος εξήγησε ότι ο κυριακάτικος σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα του 1953 και το ένα περιστατικό δεν έχει σχέση με το άλλο.

Από το πρωί έχουν αρχίσει εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα κτίρια της Κεφαλλονιάς, ενώ προτεραιότητα έχει δοθεί στα σχολεία και τα δημόσια κτίρια. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε, πάντως, ότι τα δύο νοσοκομεία του νησιού ελέγχθηκαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όπως είπε, χρειάστηκε να μεταφερθούν κάποιοι ασθενείς από τη Χειρουργική κλινική, αλλα γενικώς δεν υπήρχαν σοβαρά χειρουργικά περιστατικά.

Στα αυτοκίνητα, παρά το κρύο, έβγαλαν τη νύχτα πολλοί κάτοικοι μετά την ισχυρή δόνηση. Στο Ληξούρι, όπου κατεγράφησαν καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα, ενώ δρόμοι άνοιξαν στα δύο, οι περισσότεροι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ αρκετοί αναζήτησαν καταφύγιο σε κοινόχρηστους χώρους.

Πηγή: a-sports.gr