Βαθμολογία

3 γυναίκες πίσω από την απόδραση Ξηρού

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού, την ώρα που εκφράζονται φόβοι για «χτύπημα» από κοινού του εκτελεστή της 17Ν με τον Νίκο Μαζιώτη. Οσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότερα είναι τα στοιχεία έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ενώ στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μπει τόσο τα πρόσωπα που φέρεται να βοήθησαν ώστε να αποδράσει ο «Μανώλης» της 17Ν, όσο και οι κινήσεις του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητά τρεις γυναίκες, για τις οποίες εκτιμά ότι πρόκειται για τα άτομα εκείνα, τα οποία προετοίμασαν την απόδραση και προσφέρουν κάλυψη στον 55χρονο δραπέτη. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η εμπλοκή των γυναικών προέκυψε από αξιολόγηση σειράς στοιχείων και πληροφοριών.

Οι γυναίκες προσδιορίζεται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς ποτέ, ωστόσο, να έχουν απασχολήσει τις Αρχές με εναντίον τους κατηγορίες. Δύο από τις τρεις ύποπτες επισκέπτονταν το καλοκαίρι τον Χριστόδουλο Ξηρό, αλλά και προφυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η Αντιτρομοκρατική χαρακτηρίζει τα επισκεπτήρια ως προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής του Χριστόδουλου Ξηρού. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι γυναίκες να παραλάμβαναν από τους κρατούμενους κρυπτογραφημένα σημειώματα, τα οποία ήταν «οδηγίες» προς συντρόφους, αλλά και ποινικούς έξωθεν των φυλακών. Το πώς οι γυναίκες του Ξηρού και των άλλων κρατουμένων κατάφερναν να έχουν άνετη πρόσβαση στις φυλακές του Κορυδαλλού αποτελεί θέμα προς διερεύνηση.

Οι... κεραίες των διωκτικών αρχών είχαν πιάσει ως ένα σημείο την «κινητικότητα» εντός των φυλακών του Κορυδαλλού και στο βαθμό που κατάφεραν να την αξιολογήσουν ήταν να εξιχνιάσουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα «Φοίνικας» και να μάθουν τον εν δυνάμει χρηματοδότη των επικείμενων και πιο αναβαθμισμένων χτυπημάτων που σχεδιάζονταν και να πιάσουν στο «δόκανό» τους έναν ποινικό κρατούμενο άλλων φυλακών, ο οποίος, συχνά-πυκνά, πραγματοποιεί παρεμβάσεις στο διαδίκτυο υπέρ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πηγή: iefimerida.gr