Βαθμολογία

Κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν ο Βαβρίνκα

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα είναι ο φετινός θριαμβευτής στο αυστραλιανό όπεν και πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο γκραν σλαμ στην καριέρα του, μετά τη νίκη στον τελικό επί του Ραφαέλ Ναδάλ με 3-1.

Ο Ελβετός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την απίστευτη πορεία του στη διοργάνωση, αφού για να φτάσει ως τον πρώτο μεγάλο τίτλο της χρονιάς χρειάστηκε να «εξολοθρεύσει» στην πορεία του τους δύο κορυφαίους τενίστες του πλανήτη.

Η αρχή έγινε στους προημιτελικούς, όπου ο Βαβρίνκα απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη), ενώ το «happy end» γράφηκε σήμερα στη Μελβούρνη με τη νίκη επί του Ισπανού, που παραμένει στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων.

Σε περίοπτη θέση όμως σε αυτή βρίσκεται από σήμερα και ο 29χρονος Ελβετός, ο οποίος με το επίτευγμά του έκανε άλμα πέντε θέσεων και από την 8η θα βρεθεί στην 3η, για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Ο Βαβρίνκα ξεκίνησε δυνατά και επιθετικά, «έσπασε» το σερβίς του Ναδάλ και προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο γκέιμ, το οποίο τελικώς έκανε δικό του με 6-3, ενώ ξεκίνησε με μπρέικ και στο δεύτερο σετ. Ο Ναδάλ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ (πόνοι στη μέση) και επέστρεψε καθυστερημένα στο κορτ, με το κοινό να ξεσπά σε αποδοκιμασίες και τον Βαβρίνκα να δυσανασχετεί.

Ο Ελβετός έφτασε στο 4-1 με δεύτερο μπρέικ και το σετ ολοκληρώθηκε με 6-2, για να έρθει η αντίδραση του αθλητή από το Μανακόρ στο τρίτο σετ, όταν ξεκίνησε με 3-0 ξανακερδίζοντας το κοινό και τελικώς μείωσε σε 2-1, κερδίζοντας το σετ με 6-3.

Αυτό ήταν όμως και το «κύκνειο άσμα» του Ναδάλ, που απέτυχε να φτάσει στον δεύτερο τίτλο του μετά το 2009 στην Αυστραλία. Με ακόμη ένα μπρέικ ο Βαβρίνκα έφτασε στο 4-2, ο Ναδάλ απάντησε για το 4-3, αλλά με το δεύτερο συνεχές μπρέικ του αντιπάλου του ο Ισπανός έχασε σετ (3-6) και αγώνα, μένοντας στους 13 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ. 

Πηγή: shootandgoal.com